Höstfeeling

Regn väcker alltid längtan inom mig. Längtan efter en nystart. Efter att börja gå en massa kurser till hösten. Efter att göra en sedan länge efterlängtad resa (typ till civilisationens utkant, naturligtvis inget "vanligt" som Kanarieöarna eller så, nädå, det ska vara buddhisttempel i ödemarken och så vidare). Efter att våga ge mig ut från min skrivarhåla och träffa riktiga människor, inte bara romanfigurer. Efter att öppna mina sinnen på vid gavel och uppleva livet till max. Efter att gräva ner mig i kunskapens tjocka böcker igen, men inte för att vara duktig inför andra, utan för att kunskapen i sig lockar. Efter att tänka mer positivt och inte vara så kritisk till andra människors sätt att vara och leva, jag vill ju faktiskt vara öppensinnig, vill vara generös på alla möjliga sätt (min åsikt är den att så länge människor inte skadar andra så får de leva som de vill - alt bör man kanske lägga till att människor inte heller bör skada sig själva, men det är svårt att veta vad som är skadligt och inte... ja, det gäller förstås också vad som är skadligt för andra människor...).

Och jag längtar efter en ny almanacka där det står saker som Njut, Var Lat, Grubbla inte, Grubbla (då blir det liksom tillåtet, då behöver jag inte gå och klanka ner på mig själv just för att jag grubblar - se föregående inlägg ang detta), Förundras, Var Givmild, Var Egoistisk, osv.

Och så längtar jag efter lite mer konkreta saker som: Plantera lökar. Börja dansa vuxenbalett (jag funderar faktiskt på det, alternativt jazzdans eller så). Rensa igenom alla mina pärmar och slänga en massa papper (jag njuter verkligen av att rensa och sortera saker, jag älskar också att sätta in papper i pärmar med tillhörande register - min pojkvän däremot har kontoret i en portfölj, jag har tiggt om att få skänka honom lite ordning och reda men än så länge har han avböjt, han har full koll på allting, hävdar han). Tvätta fönster innan det blir för kallt. Och ha en fest med 80-talstema eftersom jag börjar komma upp i en lämplig ålder för att bli nostalgisk.

Kommentarer
Postat av: Issa

Idag luktar det höst. Jag önskar jag hade lika många idéer som dig om vad jag ska göra.

2008-08-05 @ 17:45:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0