Och så blir jag glad av...1. Att jag faktiskt inte bara är en grubblande dysterkvist (varför har jag - för det mesta - den självbilden? Om jag försöker se mig själv som en riktigt Lycklig kuf, så blir jag kanske det - eller???) utan en rätt så glad rackare som räcker ut tungan åt livets alla suckar och sätter mig och skriver en roman som är ett enda stort Gapflabb raktigenom (och där det inte existerar en enda figur med något enda problem, utom möjligtvis att de har en oroväckande hög serotoninhalt).
2. Den där känslan som infinner sig ibland, väldigt tidiga morgnar, just när natten tonar bort. Det är som om jag är mer verklig då än någonsin, på något sätt. Som om varje grässtrå, varje droppe regn, till och med varje liten skimrande oljefläck på gatan, ler mot mig.
3. Att gå omkring och sprätta med fötterna i lövhögar, helst prasslande och i en massa olika färger, bara just därför längtar jag efter höst.
4. Krokiga gamlingar med käpp och tusen krämpor som ändå ler mot en och börjar prata glatt i bussen eller på T-banan.
5. Bebisar. Och 1-åringar som håller på att lära sig att gå. Och 2-åringar som är så charmiga att jag villhavillhavillha (iallafall i en halvtimme eller så). Och så vidare.
6. Små hundar (mopsar är så himla gulliga! För ett tag sedan stötte jag på en liten mops vid namn Churchill som en något äldre herre hade i sin ägo, och oj, vad den fjäskade för mig, mopsen alltså!)
7. Doften av tvättstuga. Nej, jag är inte särskilt förtjust i att tvätta, men när jag går förbi en kemtvätt eller en tvättstuga i något hus, så blir jag bara väldigt glad. Hejdar mig en stund. Sniffar...
8. Den där vinden som drar genom tunnelbanan ibland och bär med sig en känsla av att "Vi på perrongen hör ihop, på något sätt, vi famnas av samma vind, vi är alla lika flyktiga på denna jord, därför måste vi ta vara på den här stunden, kanske genom att våga le lite grann mot varandra, någon gång!". 
9. Min pojkvän. (Prinsen från Hellas). Min Definitivt Blivande Man! Med tillhörande två bonusungar som jag vill bli en bra styvmamma åt, eller kanske snarare en Extra-Vuxen som de kan sitta och hänga med ibland och snacka med om sånt som de inte vill att deras föräldrar ska få höra.
10. Min 3-månader gamla brorson Felix (ja, min brorsa och hans tjej förstås också, två underbara människor) som har såna där små korviga mulliga ben som jag inte kan låta bli att greppa tag i och när han skrattar och ler mot mig så känns det som om hela jag är ett enda stort mirakel.
11. Min mormor. Som är 88 år och har varit nära att dö hur många gånger som helst men som ändå ser ljust på livet (för det mesta iallafall, det är lite svårare för henne nu när hon har svårt för att ens orka sitta upp längre stunder. Åh, mormor, jag vill bli som du när jag blir äldre, helst utan allt som gör ont och all cancer du haft och så, men jag vill vara så positiv som du, så leende inför tillvaron...!).
12. När jag gått omkring och ruvat på en roman hur länge som helst, men inte fått ur mig något, och så plötsligt kommer den där förlösande Första Meningen - då sitter jag och flinar som ett fån framför datorn och är övertygad om att jag är ett geni och att det där Augustpriset redan är fixat, just iochmed den första meningen.
13. Att promenera i regn. Raskt. Länge. Så att kläderna klibbar mot kroppen. Så att fröken Nilsson dryper. Ja, jag gillar det faktiskt och en eventuell förkylning får jag ta. 
14. Kaffe&kaka-stunden på eftermiddagen, med morgontidningen att läsa i en andra gång, fast nu grundligare, ibland till och med ledarsidorna, fast inte för att vara Duktig, som jag ju alltid skulle vara förut, utan för att jag faktiskt är genuint samhällsintresserad.
15. Att framtiden viskar: Kom! Var inte rädd! Det ordnar sig!

Kommentarer
Postat av: Freddy

Punkt 2. Den är nog härligast för mig. När hela världen sover och man får ha den för sig själv. Man kan tänka vad som helst och känna allt möjligt för ingen annan kan ta det från en, ingen annan kan förstöra det sköra. Sådana morgnar är helt galet underbara.

2008-08-24 @ 09:55:34
URL: http://omtanken.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Punkt 15! Åh, vad fint livet är ändå.

2008-08-24 @ 20:20:44
URL: http://www.ulrikasandberg.blogspot.com
Postat av: Jenny

Underbart! Dom två sista punkterna gillar jag, det är så jag vill ha det och så jag vill se det :)

2008-08-26 @ 09:43:22
URL: http://balansgang.blogspot.com/
Postat av: sara

Nu känner jag mig lite dum som skällde på dig men ibland så får någon föra dom vresiga tanters talan.

Man får försöka att sätta sig in i varför dom är som dom är bara.

Dom menar nog inte så illa som det låter.

Dina 15 må bra punkter var bra allihopa. Jag njöt av att läsa dom och speciellt att allt ordnar sig faktiskt.

Vad söt du var på kortet !

2008-08-26 @ 13:13:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0