Arg? Nej, rasande!

Det var en gång ett nybyggt radhus dit en ung dam flyttade med sin fästman. Allt var frid och fröjd och telefonen, bredbandet och teven - som egentligen skulle varit inkopplat redan vid inflyttning - skulle snart komma igång. Inom de närmaste dagarna faktiskt, enligt det trevliga brev som Telia skickat. Men dagarna gick och den unga damen ringde till slut, från mobilen, till Telia och frågade vad som hände. Eller snarare inte hände. De bad om adressen, men när hon sa sin nya adress så fanns den inte registrerad någonstans. Märkligt. Men telefonisten lovade att snart återkomma med besked. Besked dröjde. Den unga damen ringde återigen till Telia - och fick nu vänta i dryga fem minuter på att få komma fram - och fick samma besked. Eller snarare icke-besked. Adressen fanns inte upplagd. Så damen ringde Peab, som byggt huset, och frågade varför ingenting fungerade. Peab-snubben sa att allt var fixat, det var Telias sak att bara koppla in allting. Men han lovade att återkomma snart med besked.

Inga besked kom. inga brev från vare sig Telia eller Peab i postlådan. Damen, som tack och lov kunde snålsurfa på grannarnas trådlösa nätverk, började bli en aning sur. Ja, lite arg faktiskt. Det hade ju gått över en vecka nu och hon saknade att sitta och prata länge i telefonen, utan att behöva tänka på pengarna som tickade iväg. Hon saknade sina dokusåpor och nyheter också. Och att kunna surfa utan att vara rädd att det trådlösa nätverket när som helst kunde kopplas ner.

Sedan dök det upp paket från Telia. Finfina boxar till bredbandet och teven. Jamen då borde saker och ting snart vara löst, inte sant? Damen ringde och bokade in en installatör, som dök upp och var ruskigt trevlig och allt. Men när han tittade på grejerna som skickats, sa han att de ju inte behövdes, i det här toppmoderna huset. Och var fanns teve-boxarna, som behövdes? Nä, sådana hade ju inte skickats. Så han åkte därifrån, utan att någonting installerats. Det var ju liksom inte inkoppat från "högre ort" och då kunde han inte göra någonting.

Ytterligare tid gick. Tre veckor till faktiskt. Damen, som nu hade ringt ungefär 20 gånger till Telia (låååånga telefonköer, nya telefonister varje gång, som artigt lovade att fixa problemet och återkomma - vilket de nästan aldrig gjorde, och om de väl återkom så hade de tyvärr inget besked, de på den där "högre orten" hade ju inte fixat grundproblemet, nämligen att Trycka På Knappen Som Aktiverade Allt) var nu riktigt arg. Till och med rasande. Vilket medförde att hon nog lät lite snäsig i telefonen när hon - oerhört trött - återigen ringde Telia och försökte ta reda på vad som Inte Hände. Hon ringde också Peab-snubben, som sa att allt berodde på att Telia inte kopplat in det som skulle kopplas in, men imorgon skulle allt fungera, enligt löfte.

Samma dag hade Telia skickat två paket som damen glatt skuttade bort till posten för att hämta - i hopp om att det skulle vara de där koderna som behövdes.

Det var två bredbandskablar, som hon inte beställt och som det redan fanns gott om hemma i huset.

Och så var det imorgon. Och hon väntade. Hoppades. Bad nästan en bön.


Kommentarer
Postat av: Miss bow

Håller tummarna för dig! låter ändå härligt med ett helt nytt radhus - bara ditt på ett bra sätt...

Kramar!

2008-12-10 @ 10:35:38
Postat av: Katarina

Jag har varit med om samma sak. Det liknar en Kafka-roman. Eller en rolig historia, men det är i så fall efteråt.Kanske ett romanuppslag; Processen; Kafka flyttar till radhuset.Hoppas att det ordnar sig!

2008-12-10 @ 12:44:10
URL: http://www.ordvinden.se/Blog/blog.aspx
Postat av: Pernilla

Urrrrk! Lider med dig. Och får ångest inför vår flytt till nybyggt hus i sommar. Det kommer ju aldrig att fungera. Det fattar man ju. :)

2008-12-10 @ 18:36:52
URL: http://skrivarmamma.blogspot.com/
Postat av: Kristin

Jag googlade på ditt namn och första sidan som kom upp var denna blogg. Först tänkte jag söka efter dina böcker för att se om du har skrivit något nytt eller om det mot all förmodan fanns någon bok jag har missat att läsa.

Och så fastnar jag här och sitter här i en timme och läser och jag hade tydligen missat något att läsa - den här bloggen!

Det är precis som att läsa en av dina böcker och i vissa stunder kändes det som att jag faktiskt höll en bok i händerna. Helt knäppt.

Tänkte samtidigt passa på att säga att jag verkligen älskar det du gör. Det är helt galet bra!

"Konsten att vara Ela" har hjälpt mig grymt mycket i livet, inte för att jag känner igen mig eller så, det är egentligen helt utan anledning. Jag har liksom viljat vara Ela fast ändå inte för hon är så vilsen och ja.. Men Hanna sen!! Du fattar nog vilken Hanna det är jag pratar om. DÄR har jag verkligen känt igen mig. Kan inte riktigt beskriva vad det är jag försöker säga. Men ändå.

Du är grym. Tack!

2008-12-11 @ 00:08:49
Postat av: Gunnar

Hej

Välkommen i skaran av frusterade Telia-kunder.Hoppas att det löser sig för er.

:-)

2008-12-11 @ 15:19:38
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Frida

Hej!Din stackare! Vi har haft liknande problem med just Peab-Glocalnet-Telia. Jag undrar vad som skulle hända om jag skötte mitt jobb som de har gjort.Det senaste är att vår sprillas nya spis (en sådan där supermodern platt sak med touch-screen) fick spel och började blinka och bete sig konstigt. Nu är den på lagning trots att den använts i max. 3 månader. Man undrar ju nästan om inte alla teknikvaruhus konspirerar mot oss så att vi tvingas köpa nytt av allting stup i kvarten. Argh.Frida

http://fridasforfattardrommar.blogspot.com/

2008-12-12 @ 16:02:26
URL: http://fridasforfattardrommar.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Nu har vi iallafall fått bredband och teve, telefonen uteblir fortfarande, men det ordnar sig väl snart. Allt det här känns som ett dåligt skämt. Det var mycket lättare förut, när man bara kunde stoppa in en kontakt i uttaget, så hade man teve. Inga boxar och annat som skulle vara med. He he, jag känner mig som en bakåtsträvare just nu.

2008-12-12 @ 17:43:14
Postat av: Håkan

:) :)

Gissa vem som håller med dig Johanna... Mmm, just det - jag :)

Jag strävar gärna tillbaka i tiden, om det förenklar saker och ting för mig och andra i samhället.

Själv har jag ingen TV och använder ett modem för Internet till datorn. Det är "segt som ett Toy", men fungerar oftast.

Må gott

2008-12-16 @ 23:04:28
Postat av: LEENA

I går var Charlotta vansinnig på Telia, vilket jag har varit i evigheter. Läs hennes story och min kommentar på hennes sida http://hemmaplaner.larssonslounge.se/#homeOch välkommen som medlem i "Vi hatar Telia-klubben":-)

2008-12-18 @ 16:31:25
URL: http://bodelssons.blogg.se/
Postat av: JozzAn

Jag måste bara säga det att Telia är bajs! Faktiskt! När jag skulle byta från telia till tre fick jag inte med mig mitt gamla nummer för att telia strulade!

2009-01-03 @ 21:42:17
URL: http://jozzanstankar.blogspot.com
Postat av: Camilla

Varför är det alltid så med de "stora" bolagen som inte behöver värna som sina kunder längre.Detta är verkligen det jag fasar mest för nu när jag ska bygga hus, har hört så många som fått problem med Telia vid nybyggen.Hoppas det löst sig för dig!

2009-01-07 @ 13:57:57
URL: http://tiptoe-camilla.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0