Funkar healing?

Kring tvåtiden inatt. Jag låg sömnlös och zappade fram en dokumentär på kanal 8 som jag fastnade vid. Det handlade om ett healing-center i Sydamerika (kommer ej ihåg vilket land) som heter Abadiania, där en man vid namn Joao utför healing på tillströmmande människor från hela världen. Han utför också såväl "osynliga" som synliga operationer. Det var faktiskt oerhört fascinerande att se hur dem han opererade (synligt) på inte behövde någon som helst bedövning. Han skar och sydde i dem och de reagerade inte alls, kunde till och med småprata lite. Han hade försatt dem i ett slags hypnotiskt tillstånd, gissar jag. Men ändå - att det funkar! De så kallade "osynliga" operationerna förde bland annat med sig att det plötsligt började blöda ymnigt lite här och var på olika människors kroppar. Reportern - en skeptisk herre - behövde "öppna sitt hjärta" (för att acceptera andevärden bla) och denne Joao hade utfört en osynlig operation på honom - som plötsligt fick det att blöda från ett litet sår ovanför hjärttrakten. Det blödde i en dryg timme och reportern pratade om märkliga känslor inombords, energiflöden mm.

Jag är skeptisk till saker som healing. Har själv testat en hel del alternativmedicinska behandlingar, varav många inte fungerat alls, fast jag då trodde på effekten. Numer står jag någonstans mitt emellan skolmedicin och alternativmedicin. Jag tror på en kombination, inte ett krig emellan dem (som det tyvärr är här i Sverige, i många andra länder är man med öppen för samarbete och att komplettera varandra). Men den här dokumentären fick mig verkligen att haja till. Det var rena rama Jesus-grejerna denne Joao utförde. Människor som inte kunde gå, kunde plötsligt gå. Tumörer försvann, depressioner ebbade ut, MS förbättrades radikalt, en skoliosförvriden ryggrad rätade plötsligt på sig (reportern gjorde kontroller månader efter Joao:s "ingrepp" och konstaterade bla att en liten flickas ryggrad hade blivit över 10 grader rakare), etc.

Jag blir nästan sugen att åka till det här centret (som inte alls är kommersiellt, man tar emot frivilliga gåvor, men allt är annars helt gratis) bara för att känna av stämningen och försöka bilda mig en egen uppfattning om vad som händer där. Så vem vet - det kanske kommer en rapport därifrån såsmåningom. Och vi behöver nog alla ett och annat som bör fixas till. Jag har mitt bagage, mina krämpor, det vore ruskigt skönt om någonting andligt kunde ta över och hela det som behöver helas.

Kanske räcker det med att jag tror?

Vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: The Christmas Spirit

Undrar om de spelar "Healing Hands" med Elton John i väntrummet.

2008-12-22 @ 16:46:55
Postat av: Johanna

Tror inte det. Det verkade faktiskt vara seriöst. Och jag är ändå (som sagt) oerhört skeptisk mot sådant där.

2008-12-22 @ 16:57:21
Postat av: ylvali

jag tror att det kan funka, men hur har jag ingen aning om..:S

2008-12-22 @ 22:45:49
Postat av: The Christmas Spirit

God jul Johanna Nilsson!

2008-12-24 @ 09:02:18
Postat av: Anna

Hej Johanna, läser just nu din bok De i Utkanten Älskande (Vacker titel!). Boken fångade mig omedelbart och jag blev nyfiken på dig. Såg att du läst teologi, själv går jag Svenska Kyrkans grundkurs just nu och är väldigt intresserad av religion. Vore kul och läsa dina funderingar kring tro. Sedan har jag en ytlig fråga: Var klipper du dig, ngn särskild frisör? Din frisyr är så snygg och jag funderar på att våga klippa mig kort för första gången i mitt liv. Allt gott!

2008-12-25 @ 23:40:04
URL: http://www.annasevangelium.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hej Anna!

Ja, visst kan jag skriva ner lite funderingar kring min tro - det får bli ett inlägg såsmåningom. Klipper mig gör jag på Hår 3000 på Sergels Torg. Jag brukar gå till olika frisörer, de flesta är bra.

2008-12-28 @ 17:09:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0