Aktiemissbrukarkrönika...

Skrev denna krönika till SvT Umeå där jag medverkade ett par gånger i Plus ekonomi och läste upp krönikor. Jag hade precis kommit ut med "Rebell med frusna fötter" som handlar om mitt alter ego Stella Björk som studerar på Handelshögskolan i Stockholm men är avogt inställd till elitismen och kapitalismen och såsmåningom genomför ganska radikala förändringar på skolan...

HUMANBÖRSKRÖNIKA


Humanbörsen steg något under årets två första veckor. Bäst gick det för de fortsatt övervärderade dokusåpakändisarna, särskilt de med silikonbröst. Experterna är oense om hur länge silikontrenden håller i sig, men risken för ras är överhängande. Småsparare med alltför många silikonägg i korgen, bör byta ut några av dessa.

Dock inte till IT-konsulter, som fortsatte att sjunka från sin bottennotering vid årsskiftet. Rykten gör dock gällande att Framfab planerar en lansering av en IT-barnstjärna, slående lik Harry Potter. Är detta sant så kan en kraftig uppgång komma.

Alla som sysslar med moral och etik är på väg upp. Men också syndarna - som går att köpa inom porr- och krigsmaterialbranschen - stiger.

Uteliggarfonden ligger som vanligt blick stilla i väntan på att något ska göras för de hemlösa. Också de handikappade är fortsatt undervärderade. Enstaka kurslyft kan ske om någon kändis drabbas av tex förlamning eller får ett barn med tex Downs Syndrom.

Victorias ätstörningsfond har hittills gått upp med 23 procent sedan årsskiftet. Målet är att samla ihop så mycket kapital att köerna till ätstörningsklinikerna kan minska till bara ett år.

Köp alla som har chans att dyka upp i TV-rutan om så bara för en stund. Köp programledare och TV-hallåor och alla barn, respektive samt ex-respektive till dessa.

Köp gurus, oavsett vad de sysslar med. Köp teologer som ägnar sig åt New Age. Undvik ateisterna, de är på nergång. Det är ute att inte tro och inne att tro på Något eller Någon, bara det inte har med religion att göra.

Då alla fd juppies nu kommit upp i trettioårsåldern och har börjat oroa sig för öroncancer efter allt mobilsnackande, är det läge att köpa cancerforskare, Anonyma Aktiemissbrukar-terapeuter samt de som sysslar med retreater för företagsledare.

Slutligen ett tips: För att själv stiga i värde så bör man Individuell, Anpassningsbar, Flexibel, Socialt och Andligt Kompetent, gärna Snygg, Framgångsrik och Känd, för är man allt det så höjs man till humanbörsens skyar och kan till och med hamna på kvällspressens löpsedlar eller i TV:s soffprogram!

Och det är väl det som är meningen med livet?


Kommentarer
Postat av: Monika WAmen.Det enda felet med ovanstående krönika är att jag inte har skrivit den själv. Fyndigt som bara den.

2010-03-18 @ 11:18:40
Postat av: Johanna

Monika:Tack!

Ja, den var rolig att skriva, minns jag. Ett tag skrev jag krönikor för Dagens Industri, samt var krönikor i Svt Plus Ekonomi, då fick jag till några sådana här texter.2010-03-18 @ 19:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0