Hettans biverkningar

Det är värmebölja igen, iallafall efter svenska mått mätt. Solen gassar, min lägenhet svettas, jag går omkring i linne och shorts och sover utan täcke. Huset är tyst, nästan alla grannar tycks bortresta. De sitter väl och häckar på någon grekisk ö och hoppas att det ska regna i Sverige för då får man liksom mer valuta för pengarna. Jag tycker det är skönt med denna stiltje i huset, det känns nästan som om jag bor här själv, synd att jag inte kunde smita in till grannarna och snoka runt lite, se hur de har det. Jag blir alltid grymt nyfiken på mina grannar, var jag än bor. Vill borra hål i golvet och kika ner till de som bor under. Vill göra hål i väggen till grannarna bredvid. Skulle vilja våga använda mig av kikare och glo in i huset mittemot, för där händer det grejer, det är en evig dokusåpa varje dag, inte dramatik för jämnan, men det behövs inte heller, också att bara se på någon som sitter och äter frukost eller såsar omkring och bara glor är av någon anledning intressant. Jag undrar hur många av dem som bor just i huset mittemot som noterat ett och annat om mina vanor. En uppmärksam person skulle kanske notera att jag numer är en nattuggla, att jag ibland har svårt att sova och att jag då och då tränar yoga hemma, när det känns för jobbigt att gå till gymmet. Kanske skulle han eller hon också notera att jag sitter hukad över en laptop rätt många timmari sträck, att jag dricker för mycket kaffe, glor för mycket på teve och är något av en ensamvarg. Hm... låter rätt tråkigt. Men, som sagt, andras tristess är ju intressant för mig så kanske är jag intressant för någon annan.

Värmebölja som sagt. Och jag får svårt att sova, men det gör inte så mycket, jag behöver mindre sömn när det är sommar och ljust. Jag tror att det är så för ganska många. Jag tror också att de flesta är gladare på sommaren, mer levande liksom. Allt är så mycket lättare när mörkret svept bort och de tjocka bylsiga kläderna åkt av. Människor skrattar mer och är mer generösa med leenden till främlingar. Solbrända själar tycks må bättre än bleka och glåmiga, och drömmar dröms inför hösten, för nu ska det börjas om med livet som ständigt pågår, nu ska allt bli annorlunda fast man oftast inte behöver göra särskilt dramatiska saker för att ändra på saker och ting. Nej, det är de små stegen som är viktiga, det är vad jag tror. Ofta handlar de där Stora Förändringarna mest om flykt. Iallafall om man får fråga mig.

Ja, det var några rader under en synnerligen varm morgon i min lägenhet.


Kommentarer
Postat av: ina

ja det är så intresant med grannar. det är lite spännande att tänka på vad de gör hemma hos sig, tjuvspana, tillslut har man nästan omedveten koll på vad de har för rutiner. i min förra lägenhet stekte en äldre man korv varje kväll runt 21, helt naken! lustigt.. (det säger ju enhel del om mig själv att jag ens vet om det=))kram.

2008-07-26 @ 22:36:45
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: johan rhodin

Drick varma drycker i värmen, det gör folk i alla varma länder som jag varit i Azerbadzjan, Egypten, Tadzjikistan.

2008-07-27 @ 14:45:45
URL: http://rhodin.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0