Prinsessa och rebell - samtidigt.

Har just sett Sex in the City-filmen, vilket var ett måste för min del eftersom jag har sett alla (tror jag) avsnitt jag vet inte hur många gånger. Det blir en 3:a i betyg. Relativt stark. Jag är ingen shoppingtjej så alla märkeskläder, märkesskor, designers osv går mig helt förbi, men jag har börjat gilla tjejerna... förlåt Kvinnorna, och igenkänningsfaktorn finns där också för mig, särskilt Carrie (hm...nästan enbart, även om jag är en hopplös romantiker precis som Charlotte) som grubblar alldeles för mycket över saker och ting och gör allting tusen gånger större i sitt huvud, än vad som fanns där från början. Ja, och så hattar hon hit och dit med sin stora kärlek och håller nästan på att förlora honom, på grund av andra omständigheter och konflikter (inre och yttre) som hon tror har med kärleken och relationen att göra, men som egentligen är bortom detta. Men (sluta läsa här ni som ska se filmen och inte vill veta vad som händer) naturligtvis levereras ett bröllop. Med mr Big. Storslaget, med en gräddbakelseklänning + fjäderboahatt (jag är definitivt ingen hattmänniska, tycker att hattar mest förstör och gör att hattbäraren åldras betydligt - se bara på kronprinsessan Victoria...). Och en sisådär 200 gäster. Enkelt och gemytligt. Men så får karln kalla fötter och bröllopet ställs in. Bara för att sedan återuppstå i betydlig enklare skepnad, i rådhuset, utan gäster, med bara Carrie och mr Big, hand i hand. Varför jag skriver om detta? Därför att jag undrar hur jag själv vill ha mitt bröllop en dag. Visst är det fint med den storstilade vägen, middag, tjocka släkten, tal och så vidare, men det känns inte riktigt som jag. 

Jag vill ju vara prinsessa. Och rebell. Samtidigt. Vara Jag, inte någon som bara är utklädd och gör något för andras skull - släktens, gästernas, traditionens.
Skriva egna vigsellöften? Räcker det? Inte ha gammal kyrkomusik utan något coolare, någonting ovanligt? Skippa kyrka helt, fast för den skull inte behöva gifta mig i typ en luftballong. Vad mer, vad mer? Vad är Jag?
Ja, det var lite tankar som kom över mig efter att ha sett filmen.
Please, ge mig era galnaste och roligaste visioner av ert bröllop (även om ni redan är gifta så kan ni typ gifta om er i terorin, precis som ni själva vill)!  

Kommentarer
Postat av: Disa

Jag tilltalades av tanken att gifta sig i en luftballong, faktiskt. Det är något att spåna på. Annars skulle det väl vara trevligt med en stor, stor, stor bröllopsfest i någon vacker park, helst utan någon kyrklig anknytning. Just den kyrkliga anknytningen är kanske det minst viktiga.Men det är ju klart, en del ideér har man väl haft, den mest orginella kanske var att gifta sig i en trädkrona, eller för den delen, på havsbottnen. På toppen av Kilimanjaro är definitivt en favorit.

2008-07-06 @ 23:43:29
Postat av: Lustigkulle

Ett vackert rådhus vid ett vackert torg, någon jag gillar som vigselförättare (C-H Hermansson för han har samma röst som min morfar). Något stilrent ankellångt i syrenfärgat siden, hatt-med-flor, mörk kostym med orkidé, luktärtor (precis som mamma). Jazz eller stråkkvartet. Lunch.Inte så galet eller kanske så konventionellt att det blir galet. Ett passande 60+bröllop. Garanterat ingen röjarskiva.

2008-07-07 @ 09:55:53
URL: http://lustigkulle.wordpress.com/
Postat av: Sara

ibland undrar jag hur det hade sett ut om man hade ett tim burton inspirerat bröllop. nästan goth kanske, men ändå inte.corpse bride?

jag tror jag kommer gifta mig utomhus, nära vattnet i en söt klänning. inget större, jag har inget jag behöver bevisa.. ingen präst, de är bara hycklare. jag vet inte, men om jag fick välja vem som helst som skulle viga, så skulle jag nog välja någon som var poetiskt lagd, kanske Barbara Voors eller Åsa Eriksdotter. Sheise, JAG VET INTE!

2008-07-07 @ 11:22:44
URL: http://kattvonart.wordpress.com
Postat av: Issa

Satt faktiskt igår och pratade bröllop med mina två kompisar som ska gifta sig nästa sommar. De kommer verkligen inte överrens om någonting. Vad för typ av bröllop klädsel vilken kyrka vad för bjudning hur ska de göra med bröllopsresa ska de åka vart isåfall. vad ska de ha för mat på bjudningen efter åt. Lite folk eller många gäster. Ja, de kom faktiskt inte överräns alls. Så jag har iallafall bestämt mig för att om jag ska gifta mig så ska jag göra det med en jag kommer överrens med! ler.

2008-07-07 @ 15:12:00
Postat av: Lotta K

Bröllop idag är så upphaussat så det är inte sant! Jag som var tonåring på 70-talet minns bröllop i kort-kort o barfota, informellt med enkel mat o billigt rödvin....

Själv gifte jag mig på 90-talet (efter femton år som sambo)i en av Sveriges vackraste träkyrkor (Habo). Bara familjen var närvarande (ca 20 personer), middag med god mat och (dyrt) vin efteråt. Vi ville hålla det enkelt men ändå minnesvärt, och det blev det. Att vi senare blev uppvaktade av alla vänner(som surade ett tag över att ha missat själva vigseln) var en annan historia. Då fick vi ännu en anledning att ställa till kalas, jätteparty hemma i trädgården. Det blev väldigt bra, för då var ju själva bröllopet med all nervositet och ordnande redan avklarat o vi kunde koncentrera oss på att festa!

2008-07-08 @ 10:13:10
URL: http://blogg.expressen.se/osorterat/
Postat av: Eva S

Jag har sett filmen och jag skrattade och grät! Tårarna föll ner inte en gång utan tre. Jag fick titta upp i taket för att inte gråta en fjärde gång. Jag får skylla på pms hi,hi. Men jag tycker om filmen, visst är den ytlig med kläder och flärd, och jag bryr mig inte det minsta om märken men det är som du säger roligt mer de olika karaktärerna och man tar filmen för vad den är. Rolig.Jag är en romantisk person. Jag har även ett behov att göra saker personliga. Så mitt bästa tips är (vad jag själv ska tänka på innan jag ska gifta mig) att göra det personligt. Tänk på en plats ni blir glada av, musik som får er att le och människor som är värdefulla för er. Jag vill vara vacker och finklädd när jag gifter mig men hellre en enkel klänning och en avslappnad känsla än stress och perfektion.Jag skulle vilja vara vid vatten på något sätt när jag gifter mig för det är rofullt. Och gärna ett öppet fält med vajande gräs, kanske några betande hästar, hör romantikern kommer i gång ;)Jag skulle vilja att vi dansade som i en Jane Austin film, för det verkar så roligt, eller var klädda som människor från 20-talet.

Men ledordet är avslappnat för det är kärlek att kunna vara som man är!

2008-07-08 @ 21:21:14
URL: http://www.storalilla.se
Postat av: Louloulia

Åh. Jag såg filmen och gillade den, trodde nästan jag var den enda, och jag som dessutom brukar ha lite krav sådär. Kan tänka mig att se om den. Men jag är nog också mest som Carrie; tänker jobbigt mycket, får heller aldrig riktigt till det (filmen gav tröst; jfrt med de fyra vännerna där har jag ju i alla fall några år på mig). Ja, så är det: Åren bara går och går och jag undrar vem jag ska välja. Idag var jag på dejt med jag vet inte vilken i raden som började drömma sig framåt i tiden. Kanske finns det ingen Mr Big för mig. Men kanske kanske finns där någon. Och i så fall, om jag skulle gifta mig, skulle jag vilja göra det utan uppståndelse. Gärna ensam med mannen, gärna vid havet eller vid en sjö. Jag klarar inte av stora bröllop...

2008-07-09 @ 00:17:44
Postat av: linda

vill gifta mig vid stranden i en lång men nedtill vid klänning av krossad sammet typ ljusgrå o barfota.di leva som vigselförättare.några släktingar o vänner o vår lille son förstås.sen rider jag o min älskling tillbaka till våran trädgård (ca 1 km)på varsen vit häst.i trädgården vegetarisk cateringbuffe och di leva sjunger några låtar.sen kareoke o massa vinfast innan vi gifter oss måste vi sluta bråka o bli lite kära igen:( som vi var förr./linda

2008-07-09 @ 17:01:05
URL: http://wwwgrodar.blogspot.com/
Postat av: frökan Frans

Jag vill ha mycket levande musik, att alla släkt och vänner som vill sjunger eller spelar och att det är låtar som verkligen betyder något för oss som par, inte bara nån kärleksbalad.Framför allt vill jag också vara både prinsessa och rebell, hur har jajg inte kommit på än...

2008-07-12 @ 05:07:10
Postat av: ina

jag vill gifta mig barfota och i min storblommiga secondhand klänning. gärna i gräset. och så skall alla barn få en såpbubblepistol så det bubblar över oss. vill dricka rosevin och dansa till glad musik tills solen går upp. kanske kan håkan hellström uppträda för oss.. bröloppsresan skall gå till island!är du i giftasplaner johanna?

2008-07-12 @ 22:40:50
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: Daniel Mattsson

Jag har alltid haft en idé om att gifta mig i en bokskog om våren.

Tyvärr är det allt som jag har funderat ut.

2008-07-13 @ 02:32:59
Postat av: ylva

Apropå Sex and the City dårå: som Miranda! Helt klart! Om jag hade kunnat hade jag snott det rakt av. Fast i en finare trädgård. Men den dräkten i exakt den färgen och buketten av höstlöv! Jag älskar det!

2008-07-21 @ 14:27:10
Postat av: Ylva Östergren

Tycker om det du skrivit! Skojigt att se en del bra saker och inte bara det generella grejerna som man kan se om varenda dag. ;)

2010-09-23 @ 21:43:50
URL: http://royalorchidholidays.se/hotell/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0