Vad göra med våning 26?

Var ute och åkte igår på en liten biltur, och efter lunch och promenad i Vaxholm fick jag och min pojkvän lust att kika förbi de flotta villorna i Danderyd. Och visst har jag sett gigantiska palats förut, men det kändes ändå ganska overkligt när vi passerade hus efter hus, det ena större än det andra tills de övergick till att vara små palats, med tillhörande tinnar och torn, skyhöga häckar och enorma trädgårdar. Jag kände mig som en turist från fattig-Sverige, fast jag inte är fattig alls och fast jag vet att det bara är en minimal bråkdel av Sveriges (och en ännu mindre bråkdel av världens) befolkning som kan bo sådär. Och så kunde jag inte låta bli att undra om man inte skulle känna sig väldigt liten om man hade ett hus om typ 500 kvadrat. Ja, liten och vilsen. Och vad göra med alla rum - går det verkligen att hitta användning till alla? Jag menar, om man inte har en sisådär sju ungar så är väl 500 kvadat lite väl stort? Fast  å andra sidan, om man har så mycket pengar att man inte vet vad man ska göra av det, så varför inte investera i ett jättehus, eller flera? Jag skulle själv inte ha problem med - även om jag försöker problematisera detta - med att bo i ett sådant hus.
Vem skulle tacka nej?

Apropå att ha onödigt mycket pengar så finns det en indisk mångmiljardär (en av världens 10 rikaste) som håller på att bygga ett 27-våningshus till sig själv och sin familj i Bombay. Jodå, han ska disponera alla våningar själv. De nedersta våningarna ska han ha till sina bilar och högst upp ska han och frugan bo, hans mor ska få en egen våning också och... sedan? Tja... En våning till vardera barn. En gymvåning. En biograf. Några restaurang- och kafévåningar kanske. En liten lekpark. En ateljé utifall att någon skulle vilja börja måla tavlor. En musikstudio. En frisör- och skönhetsavdelning. En meditationsvåning. En egen psykologmottagning. Ett läkarteam som kan utföra plastikoperationer mitt i natten om så begärs. En kyrka. En bank. Några gästvåningar. Ett eget museum. En sammanträdesvåning. Ett vuxenbibliotek och ett barnbibliotek med tillhörande bibliotekarie. Kanske till och med en egen författare som får disponera en våning fritt i utbyte mot nyskrivna noveller, sagor, tal och annat för olika tillfällen.

Ja, man kan komma på många olika sätt att utnyttja de olika våningsplanen. Men ALLA 27??? Han måste verkligen anstränga sig, den där indiern för att kunna fylla alla våningar med någonting vettigt. Stackarn. Vad sjutton ska han t.ex. göra med våning 26???

Kommentarer
Postat av: jessica

hahaha, vad sjukt! med indiern alltså. Måste vara jobbigt att hitta en mening med livet när man är en av världens rikaste. Fast å andra sidan, själv skulle jag nog läsa en massa böcker och försöka skriva egna. Promenera, umgås med vänner och shoppa. Vid närmare eftertanke skulle man nog inte ha några problem med livets mening. :)

fint skrivet inlägg som vanligt!

2008-07-13 @ 14:28:18
URL: http://piccolastella.blogg.se/
Postat av: Jenny

Helt sjuk är vad världen är! Själv försöker jag göra ett rum till av en liten alkov för att lilltjejen ska få ett eget krypin. Men själv skulle jag inte vilja ha ett stort hus, jag har för livlig fantasi och skulle bli för mörkrädd om kvällen! Och hua vad jobbigt att dammsuga rum efter rum...Kul föresten att hitta din blogg, har läst några av dina böcker och tycker om hur du skriver :)

2008-07-13 @ 14:59:27
URL: http://www.balansgang.blogspot.com/
Postat av: mongo

Hello Hanna Jo Jag sitter pa min grekiska o och laser dina betraktelser marklig kansla det dar att vara sa langt borta och anda sa nara det ar en otrolig dag en forklarad bland alla andra inspirerande malardagar flyt hela javla tiden vet inte var allt kommer ifran budskapet ar fysiskt och vardagsnara som tillexempel en replica tillagnad min sjalslige broder den bottnar i magkanslan du vet allt beharskar jag i denna stund blott icke detta enda att monga mig det ar spannande att latsas kunna nagot glom Danderyd anvand pengarna till dalighetsleverne i stallet jag har all hogaktning kvar for dig

2008-07-13 @ 16:01:35
Postat av: sara

Jag tycker så mycket om din blogg.Den är så ärlig och mänsklig.

Till saken så har jag bott i ett sådant där stort hus utan att vara rik dock utan av andra orsaker.

Det var mycket förvillande med många rum. Jag hade 9 rum och när man tex fick blommor så visste man inte var man skulle ställa dom. Nu bor jag i 2 rum och trivs alldeles utmärkt med det.

2008-07-14 @ 11:15:10
Postat av: C

En fördel med ett stort hus tycker jag kan vara att man kan gå runt runt när man inte har någonting att göra... inte för att det verkligen hjälper, men ändå. Man kan säkert ha väldigt roligt om man leker kurragömma också ;)Den där indiern, han måste ha himla långtråkigt för jag kan tänka mig att det tar väldigt lång tid att promenera igenom alla våningar i jakt på det där roliga att göra som man letar efter...

2008-07-14 @ 18:01:54
URL: http://lokacitron.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0