Knark

Blir knäpp i huvudet om jag inte får skriva på flera dagar. Orden är mitt knark. Jag får själslig klåda utan språket!

Vad som helst.

Skulle jag ge upp vad som helst för skrivandet?
Vet inte. Och tack och lov har jag aldrig behövt välja. Kommer nog aldrig att behöva välja. Om någon t.ex. sa: Tager du S. eller Orden? -  vad skulle jag säga?
Skulle inte säga något. Skulle slitas mitt itu.

Och nu! - äntligen tid för Mig&Datorn&Skaparruset. Iochförsig är jag rätt utmattad på skapar-fronten efter att ha kastat ur mig hundratals sidor det senaste halvåret och - hoppas jag - fått ett bra avslut. Likväl. Jag suktar efter mer. Flämtar. Ge mig ge mig ge mig En Ny Berättelse. Jag klarar mig inte utan dessa berättelser, dessa människor som kommer och går. Invaderar min själ. Säger: du måste skriva om mig. Och jag har inget val. Ja, jag vet - det låter som en klyscha, men det är sant. Jag har inget val.

Måste skapa nya universum.
Vill skapa nya universum.
Vill inte dö förrän jag har skrivit ihop en egen liten avdelning på biblioteket.

Johanna Nilsson-avdelningen.

Förmätet?

Skitsamma om det är förmätet. Skitsamma om folk tycker "du ska inte tro att du är något". Jag tänker skriva på ändå.

Till alla er som drömmer om att bli författare: Tro på att ni kan! Tro på att just ni kommer att lyckas! Tro på att det är möjligt att få ihop åtminstone en egen hylla på biblioteket. En hylla vars ord ni har skapat.

Kram från mig

Kommentarer
Postat av: annalin

Jag fick en gång en fråga, vilket jag skulle välja av musik eller sex resten av livet.

(Det var alltså inget ultimatum.)

Svårt att svara på när man är 20 men det enda jag varit helt säker på nånsin är egentligen att musik är min enda livslånga kärlek. (Och jag har absolut inte högre sexdrift än folk i allmänhet.)Fast om en kille sa "Du får välja mellan mig och musik" så skulle jag ju inte kunna välja honom - just för att han ställde det ultimatumet.

2008-11-15 @ 21:33:55
URL: http://annasoundtrack.blogspot.com/
Postat av: jennifer.

en egen hylla på biblioteket skulle inte vara helt fel..

2008-11-15 @ 21:48:24
URL: http://regnfall.blogspot.com
Postat av: Johanna

Annalin: Det är sant, det du säger. Om man ber någon man älskar, att ge upp något som han eller hon behöver för att må bra, då älskar man inte på riktigt, utan är bara oerhört självisk.

2008-11-16 @ 15:41:50
Postat av: Issa

ja.. drömma kan man ju alltid. Ibland är det bara svårt att tro på sina drömmar. Men där är du bra. Så fort jag läst en av dina böcker, eller läst om en av dina böcker. (Tror snart jag kan dom som att jag skrivit dom själv.)Så börjar jag skriva, långt eller kort du ger mig orden tillbaka efter en svacka. Tack.

Tyvärr måste jag väl "lära mig" skriva lite längre än tre a4 om det ska bli en bok av det hela. Fast efter att ha läst "Allt" av Martina Loven insåg jag att man faktiskt inte behövde skriva lång alls. Allt går. Jag måste väl bara tro på mig själv.Om du mot förmodan har tid över och lust att läsa något jag skrivit finns det lite bara lite undet "texter" på min blogg.Tack för att du finns och förgyller min vardag!

2008-11-16 @ 20:10:54
URL: http://glittervakuum.wordpress.com
Postat av: Louisa

Tralala!

Ja, skrivandet kan vara knark. Särskilt idag, när jag verkligen känner att saker börjar falla på plats i min blivande berättelse.

Jag är så hög på mitt författaraspirantknark idag att jag känner att jag måste vråla ut det till hela universum.

Hej hopp fallera!

Johanna, jag tror att det faktum att du verkar älska dina karaktärer så fick mig att minnas hur mycket jag älskar mina.:D

2008-11-18 @ 17:33:49
Postat av: Jag

Hej, vad inspirerande du känns!

Jag har själv skrivardrömmar, och just nu så är jag ungefär så som du beskriver, beroende av att skriva. Gillar för övrigt din blogg, kolla gärna min!

http://www.hejungdomskultur.blogspot.com/

Postat av: jen

jag förstår dig... ajg bär på en hemlig skrivardröm coh skriver en hel del.. och ajg blir tokig, galen, irriterad om ajg inte får sriva, ventilera!! skrievr ständigt i huvudet. något som känns igen?

2008-11-20 @ 16:26:56
Postat av: Johanna

Känner igen det precis. När jag skriver en roman har jag svårt att somna, eftersom det hela tiden dyker upp meningar och scener jag vill skriva ner. Det händer också att jag drömmer om mina romanfigurer. Får jag inte tid att skriva, när det är så, då blir jag rätt odräglig att umgås med.

2008-11-20 @ 19:46:10
Postat av: Louisa

Ja, människor man har i sitt huvud kan man inte direkt flytta ifrån. De kräver sin uppmärksamhet, och ger blanka tusan i att man kanske måste sova, jobba, äta och andra världsliga saker...

2008-11-20 @ 23:14:56
URL: http://louisaerika,blogspot.com
Postat av: ina

jag har börjat de senaste månaderna att tro att jag är bra! det känns rätt skönt. men det är svårt.. jag vet bara inte riktigt vart jag skall börja, vill att fler skall läsa min ord.

2008-11-21 @ 14:47:55
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: Tant Brun

Åh, en hylla på biblioteket, vilken morot!

Och som du beskriver ditt förhållande till skrivandet, jag tror jag förstår. Och önskar förstås dig all lycka.Har reagerat på en sak, det är himla fin stämning mellan oss som lever i vårt skrivande på ett eller annat sätt. Det är ett hårt klimat i världen och på nätet men vi hejjar på varandra hur mycket som helst. Kul. Kul är också att jag hittat hit, lägger dig bland favoriter nu :).

2008-11-25 @ 11:49:44
URL: http://tantbrunsfunderingar.blogspot.com
Postat av: Innie

Tack för dina ord Johanna, jag behövde läsa dem just här och nu. Hittade din blogg för bara några dagar sedan, läste "Jag går genom tavlan.." lång före internet fanns i varje bostad och har därför inte tänkt på att även du borde ha en hemsida och en blogg :-) Dina ord och dina böcker tar visserligen inte upp en hel hylla här hemma i bokhyllan (ännu!), men å andra sidan utgör de en väsentlig del av min inspiration, mitt mod och mitt litterära mål. Tack.Du är bra, helt enkelt!

2008-12-10 @ 20:32:31
URL: http://tankestormar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0