11 septemberSömnlös natt här i Söderort. Tankar kring 11 september virvlar runt. Två gigantiska Finanstorn rasade. Människor hoppade hellre än brann inne/mosades. En stad i förödelse. Bush som utlyste krig mot terroristerna. Tyvärr så förvandlades i samma ögonblick varenda människa, som såg ut att komma från mellanöstern, till potentiell terrorist. Jag minns när jag själv skulle genom tullen till New York för snart tre år sedan - en väldigt gammal kvinna, just från Mellanöstern, som hade svårt att gå, tvingades ta av sig skorna eftersom det ju kunde ligga en bomb i sulorna eller något. Det var hemskt att se. Visst, jag förstår oron i USA, men det var ändå en kränkning. Mot henne. Och nej, inga bomber i sulorna. Och så fick hon stappla iväg igen.

Och nu, det fortsatta kriget mot terrorismen. Befogat? Ja, på många sätt. Obefogat? Ja, också på många sätt. För det är tyvärr alltid de svagaste som drabbas värst i krig. Civilbefolkningen som bara vill leva sina liv i fred och frihet. Utan rädsla för att amerikanska trupper ska bomba sönder någon by helt plötsligt eftersom det kanske kan finnas någon puckad Saddam-efterträdare där med tillhörande extremistgäng och massor med superfarliga vapen av typen "den som trycker på den Röda knappen utlöser ett tredje världskrig".  

Så jag är både för och emot USA:s "motangrepp" mot Irak & Al Quida etcetera. Mot, eftersom så många oskyldiga drabbas. För eftersom det faktiskt inte går att sitta ner med extremister och försöka lösa problemet med diplomati.

Och så tänker jag på Anna Lindh. Hon som skulle blivit en så bra statsminister! Nu är jag inte direkt sugen att rösta på sossarna - inte för att Sahlin är direkt usel men jag har inget större förtroende för henne, fast visst, jag ska försöka ge henne en chans när valet närmar sig.Anna. Politikern Anna. Mamman Anna. Frun Anna. Vännen Anna. Och så en dåre som sticker sönder henne, bara sådär rakt upp och ner.

BÄTTRE PSYKVÅRD TACK! LÅS IN DE FARLIGA PSYKPATIENTERNA! STÄNG INTE NER PSYKAVDELNINGAR SOM DET SOM EN GÅNG FANNS PÅ ST.GÖRANS SJUKHUS. NU GÅR DE PSYKOTISKA/SCHIZOFRENA/PSYKOPATISKA PATIENTERNA OMKRING PÅ GATORNA KRING FRIDHEMSPLAN OCH KLARAR SIG DEFINITIVT INTE PÅ EGEN HAND. JAG HAR SETT DEM. OCH DET ÄR TRAGISKT. DET ÄR EN SKAM FÖR VÅRT SÅ KALLADE VÄLFÄRDSSAMHÄLLE.

Två torn saknas. Grand Zero ser ut som ett ökenlandskap.
Massor med människor i New York lider fortfarande av det hemska som hände.
Massor med människor i Irak lider av det som nu fortfarande händer.
Två barn saknar sin mor. En man saknar sin fru. 
Och på gatorna denna natt, i denna vår stolta vackra huvudstad, sover extremt sjuka människor som istället borde få sova i en säng på en sluten avdelning där professionell personal ser till att de får ett så drägligt liv som möjligt.

Kommentarer
Postat av: Karin

Fina ord. Det finaste och mest tänkvärda jag läst på länge om den 11:e september!

2008-09-11 @ 11:36:27
Postat av: det regnar

Det läskiga är att man verkligen DAGLIGEN numera ser sjuka människor i sthlm. Det är inte någon gång ibland som förr, typ en person som vården missat. Nu är det gata upp och gata ner av kissluktande psykiskt sjuka dåligtmående människor. De behöver verkligen tas om hand. Vi borde starta en revolution för att få politikerna att snarare öppna fler psykavdelningar. Bodde tidigare nära beckis och där vimlar det också av psykiskt sjuka, ensamma och ledsna människor. De vet ju inte var de ska ta vägen. Vad arg man blir vid tanken.

2008-09-11 @ 11:46:20
URL: http://detregnarkonfetti.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://www.gratisgen.se/?ref=41988

bli medlem och du får välja en gratissak till ett värde av 500kr, tex ett presentkort på MQ

2008-09-13 @ 20:51:47
Postat av: sanna

fina ord och jag är helt på din sida alla som e psykiskt störda ska få hjälp

2011-01-21 @ 16:00:40
URL: http://varbergerskan.se
Postat av: Stefan Nilsson

Känns som att där är så mycket ondska i världen.

2011-04-21 @ 21:46:10
URL: http://biggest-loser.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0