Gömma mig

Inte bara kreativ-rastlös längre, utan jobbigt orolig. Skulle vilja gömma mig hemma, i mitt rum, i min fåtölj, framför datorn, hela dagen. Sitta med huvan långt nerdragen över pannan, dricka te, ta en promenad möjligtvis, sova, sova. Har omåttligt sömnbehov dessa dagar. Blir så lite då och då. Nej förresten, rätt ofta. Förutom nattsömn, 4-5 timmars dag-sömn. Ändå tröttheten. Det är väl någon slags obalans jag har. Men jag brukar skylla på konstnärsskapet. Det tar musten ur mig. Och jag är nog - ärligt talat - rätt tom, tömd, efter den feta lunta jag pressat ur mig på relativt kort tid. (hemligt, hemligt!!!)

Dock - ska till Köping ikväll, föreläsa på biblioteket. Blir nog bra när jag väl är på plats (de flesta bibliotekarier är rörande välkomnande, tar väl hand om en, bjuder på fika och påstår alltid att man är "mycket utlånad" vilket jag hoppas är sant) men just nu önskar jag att det redan var imorgon.

För att tala om ngt helt annat - vad är vitsen med "twitter"? Varför ska allt snuttifieras? Snart är det väl treradingar som gäller eller något sådant också. Korta, kärnfulla elakheter eller meningslösheter. Nej, jag tänker hålla mig till mina (för det mesta, idag dock ett undantag) lite längre inlägg. Och rätt så mångsidiga romaner.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Trevligt att höra att bibliotekarier brukar vara välkomnande. Jag jobbar på ett skolbibliotek och vi har tyvärr inte så många författarbesök. Twitter fattar jag inte alls. Det är lika ointressant som facebook. Korta menlösa upplysningar som "dricker kaffe".

2009-04-16 @ 10:46:52
URL: http://ylvarosen.blogspot.com
Postat av: Jenny

Ja det där känner jag igen, tröttheten alltså. Och huvan, okejrå teet också. Inläggen må vara långa men aldrig meningslösa hos fröken Nilsson!

Postat av: mimmi

Vill bara säga att du är min favorit författare läste din; går genom tavlan,ut ur bilden första gången på högstadiet har läst den många gånger efter det. håller på med den nu igen. Älskar sättet du beskriver saker.Mvh Mimmi

2009-04-17 @ 12:03:36
Postat av: Johanna

Hej Mimmi! Tack för värmande ord. Hoppas du gillar mina andra böcker också. Kram!

2009-04-17 @ 13:09:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0