gråfilt, själsliga frossbrytningar

Eländig dag. Trött. Seg. Ledsen.
Kommer liksom som en blixt från ovan, då och då.
Behöver lite tröst, av nära och kära.
Och kanske lite ord från någon där ute, som läser, och är vänlig nog att bry sig om en främmande människa ute i webb-rymden.
Berätta om något vackert. Något snällt. Något roligt.
Varför du log senast.

Kram

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag log för några dagar sedan när jag hittade din blogg och kunde läsa ord av dig igen.

Dina böcker är dom bästa jag läst.

Och imorse när jag smakade på mitt blåbärste som jag köpte i veckan.

Hoppas att din dag snart blir bättre.

Kram.

2009-01-31 @ 14:26:13
URL: http://solstickepojken.blogg.se/
Postat av: Alice

jag log åt mig själv i spegeln för några minuter sedan. mest för att påminna mig själv om att le ikväll bland alla människor jag ska träffa.



himlen är jättefin utanför mitt fönster! solen går snart ner. hoppas din dag vänder och blir bättre fram mot kvällskvisten.

2009-01-31 @ 16:23:08
URL: http://sommarentogslutidag.blogg.se/
Postat av: jens

jag brukar alltid stretch-le lite på morgonen för att få igång kindmusklerna. (har man sådana? det måste man ha va? undrar om man kan träna dem och om de blir stora och sticker ut då. "Vilka vältränade kinder du har!" är en konstig mening.. ) Oftast blir det lite närmare till ett leende sen, och humöret går alltid upp lite av tanken på hur morgontunnnelbanan skulle se ut om alla satt och stretchlog på vägen till jobbet eller skolan eller var människor nu är på väg kvart över sju en vardag. igår blev det dock ett skratt på den där morgonturen med, halvvägs in i Gör vad du vill.

2009-01-31 @ 17:15:09
Postat av: Esther

Jag ler varje gång jag ser i min reader att du har skrivit något. Jag säger som Sara här ovanför: dina böcker är de bästa jag läst.

Jag ler varje gång jag ser den här: http://www.youtube.com/watch?v=VvwP4QdqsWk

Ibland när jag sitter på jobbet och livet känns allmänt trist och segt så kollar jag på lilla katten som är så trött så trött. Det går inte att inte le!

2009-01-31 @ 20:56:27
URL: http://esthrro.wordpress.com
Postat av: Thérèse

Jag log senast när sambon sa att han älskar mej för ett par minuter sedan. När den ena katten hoppade upp i soffan och buffade in sej under hundens nos och hals. När den andra katten hoppade upp i mitt knä och spann som en smärre symaskin. Och som alltid ler jag när någon i klicklistan skrivit ett nytt inlägg och ikväll var det du som fick mej att le. Bara för att du är du. Bara för att du och dina ord når genom allt, genom dataskärmar, ettor och nollor, genom boktryckerier och tummade understrukna sidor. Dina ord letar sej in allra djupast i hjärteroten och blir för alltid kvar. Därför ler jag i natt.



/ Innie

2009-02-01 @ 00:03:26
URL: http://tankestormar.blogspot.com
Postat av: The Christmas Spirit

God söndagsmorgon, Johanna Nilsson! Min morgonpromenad bjöd på fågelsång och uppfriskande kyla, och till och med lite sol!



Februari ligger framför oss, som en hemgjord, toksmarrig smörgåstårta, och nu på morgonen har jag postat ett brev med positivt innehåll! Och i dag kommer det att vara ljust ute flera minuter längre än i går!

2009-02-01 @ 09:36:44
Postat av: The Christmas Spirit

God morgon, Johanna Nilsson! Min morgonpromenad bjöd på fågelsång och uppfriskande kyla, och till och med lite sol! Februari ligger framför oss, som en hemgjord, toksmarrig smörgåstårta, och nu på morgonen har jag postat ett brev med positivt innehåll! Och i dag kommer det att vara ljust ute flera minuter längre än i går!

2009-02-01 @ 09:39:30
Postat av: Atvia

Jag log när jag läste Konsten att vara Ela. Du har fått mig att brinna för ord igen, att vilja utvecklas i mitt skrivande. Tack kära du.

2009-02-01 @ 15:31:27
URL: http://atvia.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag log senast idag när jag skulle skriva en recension på SOS från mänskligheten, ett skolarbete. Jag log, och jag grät. Dina ord. De når igenom allt. Sätter sig fast som ett kardborrband, och sitter kvar. För att alltid ha gjort ett intryck.

2009-02-01 @ 19:13:37
Postat av: MrsUniversum

Idag hörde jag talgoxens vårlåt för första gången i år. Det var riktigt härligt!

2009-02-01 @ 20:03:56
URL: http://mittuniversum.wordpress.com/
Postat av: Johanna

Tack för alla vänliga uppiggande ord.

Ligger just nu i min säng, med laptopen i knät, och skriver. Har fönstret på glänt. Hör den sena kvällen där ute. Undrar vart alla människor, i bilarna, som susar längre bort, är på väg. Vad de tänker. Ledsna, glada, eller något mittemellan?

2009-02-01 @ 20:58:45
Postat av: jane nilsson

Hej! Blev helt tagen när jag såg artikeln om "Janis" i GP idag den 2feb. Min dotter heter Janis efter Janis Joplin och efter att ha läst din blogg så är jag alldeles rörd. Janis blir 30år nu och har levt med sina föräldrar i Tanzania under 3år på 80-talet, tillsammans med sin älskade storebror! Vilket under att du skriver så slående likt hennes liv hon kommer att älska din bok. Tack från en glad mamma Jane

2009-02-02 @ 07:16:50
Postat av: Frida

Jag log när jag äntligen fick klarhet i vad det är jag vill tatuera.

Insikten kom när jag läste SOS från mänskligheten och om Benja. Om alla som han älskat. Och hur han samlar dom. Jag log när jag insåg att det är precis det jag ska göra.

Jag ska samla alla jag älskat på min kropp. Jag ska samla dom som fåglar.



jag är inte den som använder andras bloggar som reklampelare för min. Men om du vill, så skrev jag om fåglarna. Inlägget heter så enkelt som "Måndag" eftersom att det är måndag idag.

2009-02-02 @ 22:56:26
URL: http://fantomensdotter.blogg.se/
Postat av: Lisa I

Jag log senast när min senaste katt vildsint kastade sig över en toarulle och började slita sönder den och strö papper över hela golvet. Inget kan få skratt att bryta genom förtvivlan så som kattlek. Igår morse log jag genom fasan över att ha försovit mig (igen) åt solsken och fågelkvitter och vissheten om att det kommer att bli vår igen, och sedan åt intervjun om Janis i GP.



Eländet slår ibland till utan förvarning, och ledsnaden lägger sig över tillvaron som en grå filt. Då är det skönt med små vänliga kommentarer, som små irrbloss av glädje och värme mitt i mörkret. Här har du ett sådant litet irrbloss och en varm kram.

2009-02-03 @ 13:14:58
URL: http://lynxia.blogg.se/
Postat av: hannah

Jag log när jag hittade din blogg, vilket jag gjorde för några ynka minuter sen. För att göra dig, (åtminstånde lite gladare) glad kan jag säga att du skriver helt magiskt.



2009-02-03 @ 16:08:09
URL: http://thosetvdramas.blogspot.com
Postat av: Mia

Du rockar fett! Och Janis med. Det gör mig glad att det finns folk som skriver så bra som du.

2009-02-03 @ 16:29:29
Postat av: jmf

jag log ordentligt, sådär att man tror att folk tänker att man måste vara lite koko när man sitter för sig själv och flinar, i söndags när jag flög. vi steg upp genom molnen o fick det böljande molnhavet under oss, och så solen som sken i det klarblå. sen när vi gick ner för landning såg det ut som att havet var fullt av krackelerat äggskal, all is som låg i små flak. en väldigt vacker flygresa! (ler lite mindre när jag tänker att jag inte fotograferade. men, korten hade å andra sidan säkert inte levt upp till mina minnesbilder ;) )



jag missade dig när du var i knivsta i höstas, satt nämligen i ett flygplan även då :P

har du några planer på att återkomma till knivsta, eller uppsala eller umeå? skulle så gärna träffa dig o höra dig prata om ditt skrivande och dina böcker, eller om vad som helst! :)



/johanna

2009-02-03 @ 19:21:28
Postat av: Johanna

Jag ska till Uppsala någon gång i april, vet ej exakt datum ännu, men återkommer. Ska skriva in mitt föreläsningskalendarium på hemsidan - har legat efter lite med det.



Ja, det är så härligt när man flyger.

Den där sköna, svindlande känslan.

Och insikten - herregud, vi människor har gett oss själva vingar, fast naturen (Gud) inte gav oss några.

2009-02-04 @ 09:43:56
Postat av: Anne

Senaste gången jag log riktigt sådär från själen:



Jag blev alldeles varm i hjärtat i helgen när jag var hemma hos mina föräldrar för första gången på ett bra tag. Det är så skönt att känna den trygghet som ofta infaller sig där. Man känner i varje liten cell i hela kroppen att man är hemma. Jag tycker så fruktansvärt mycket om mina föräldrar. När jag för ett antal år sedan var alldeles under isen och led av en väldigt plågsam ätstörning fanns de där för mig, genom gott och ont, och jag är så oerhört tacksam för att de finns.



Jag vill passa på att tacka för att du skriver böcker. Fortsätt med det är du snäll. De får mig ofta på rätt bana igen när jag tillfälligt halkat ner. Din blogg är underbar den också. Helt magnifik.



/Anne, 20

2009-02-04 @ 10:11:08
Postat av: Karin

Igår fick jag ett brev på posten. Ett brev i kuvert med handskriven adress. Ett brev från min allra bästa vän som bor fem minuter bort och som jag pratar med varje dag. Ändå fick jag ett brev. Det var vackert. Och detta får mig fortfarande att le.

2009-02-12 @ 21:31:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0