Vad tror ni boken handlar om?

Arbetstitlar för min nya roman, men jag är inte direkt nöjd med någon:


Projekt Verkligheten
De fyra stråkarnas armé
Blues sisters
Ditt blod, mitt vatten
Låt mig aldrig lämna dig (ååååh, Harlequin-varning, redan struken!!!!)Vad tror ni boken handlar om?


Kommentarer
Postat av: Anna

Hm .... fyra fvänner vilka har en stårkkvartett som spelar ganska annorlunda musik än vad stråkkvartetter brkar spela, får bli min gissning utifrån de namnen.Annars tycker jag att Blues sisters var väldigt fint! Även om man kanske förväntar sig något roligt då, ohch den dagen då skriver en bok om någonting som är roligt vet jag inte vad jag gör.

2009-07-30 @ 19:21:35
URL: http://unlaced.blogg.se/
Postat av: Johanna

Well... Rebell med frusna fötter, tycker jag nog är en rätt rolig bok. Men alla har olika åsikter, som sagt.

2009-07-30 @ 20:13:23
Postat av: Linda

Rebell med frusna fötter ÄR en rolig bok. och på något sätt kan jag åtminstone småle i alla böcker av dig, mest av igenkänningsfaktorer.

Jag tror att romanen handlar om begåvade musiker som möts och någonstans där finns det en romans med, en kärlek som borde vara lycklig men det finns alltid en hake. Jag gillar ditt tema med separata liv som krockar med varandra. Möten bygger liv. Och du bygger liv i dina romaner. Hur som helst väntar jag med spänning på dina nya berättelser.

2009-07-31 @ 09:29:42
URL: http://andetagslycka.blogspot.com
Postat av: Jennifer

ja, någonting om vänskap. och jag längtar tills det når min bokhylla.

2009-07-31 @ 10:06:02
URL: http://pappersord.blogg.se/
Postat av: elin

åh, projekt verkligheten låter alldeles underbart! vad boken än handlar om, så finns det inget mer jag längtar efter än att den ska komma ut och hamna i mina händer! heja dig johanna!

2009-07-31 @ 19:04:38
URL: http://elinwahlgren91.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tack Elin! Ja, kanske den titeln är bra ändå, jag är tveksam hela tiden... Men det är himla svårt med romantitlar, ibland tar det ett tag innan man är överens med dem också. Hur som helst så har jag kommit drygt halvvägs in i romanen nu, så jag hoppas vara klar någon gång i början av hösten. Kram!

2009-08-01 @ 11:21:06
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

projekt verkligheten tycker jag var klart bäst och en väldigt vacker titel. eller "de fyra stråkarnas armé" känns också coolt. Men vad den handlar om har jag ingen aning om. Ser bara fram emot att läsa, förstås! Hittills har jag som sagt älskat alla dina böcker. heja.

2009-08-01 @ 15:08:21
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: amy

Jag tycker att "Projekt Verkligheten" lät spännande. Men om jag ska vara ärlig, så tror jag att du kan hitta nåt ännu bättre.Jag har haft lite funderingar kring dina böcker, personer och berättelser. Mest efter att jag läste "Janis den magnifika". Du skriver ju ofta här i bloggen om hur böckerna är som dina barn, och att personerna (böckerna) lever sina egna liv, nåt du inte alltid styr över. Och du har skrivit nånstans om en sorgeperiod och övergivenhetskänslor hos dig, efter att en bok är färdig... Har du en tanke om vad som händer med personerna i böckerna, hur deras liv fortsätter, efter att du lagt bokprojektet åt sidan? Tänker du nånsin på dom personer du skrivit fantastiska berättelser om, efter att du skrivit klart dom?Hoppas du hittar en titel till nästa bok, som känns bra för dig. Ta hand om dig!

Kram

// amy

2009-08-01 @ 17:11:15
URL: http://blackpagesofmydiary.blogspot.com
Postat av: Innie

"Projekt Verkligheten" känns väldigt mycket du, det låter som en bok du kan ha skrivit (om du förstår vad jag söker). "De fyra stråkarnas armé" är också väldigt mycket du, lite mer oväntat och kittlar min fantasi lite mer. "Blues sisters" förknippar jag inte alls med dej, men det kan säkert funka ändå.

"Ditt blod, mitt vatten" är nog den starkaste av titlarna. Den är du, den är förvillande och den får mej att vilja veta/läsa mer. Det känns som en titel vars betydelse inte är uppenbar från första sidan utan får förklara sej själv allt eftersom man läser.Lång utläggning om titlar, men det får nog vara mina spontana reaktioner. Jag längtar efter dina ord mellan två pärmar här i min bokhylla :-)

2009-08-01 @ 22:44:28
URL: http://tankestormar.blogspot.com
Postat av: The Spirit

Hej! Så här tycker jag om titlarna:Projekt Verkligheten - rätt torr

De fyra stråkarnas armé - suverän!

Blues sisters - billig

Ditt blod, mitt vatten - en GREAT boktitel, men kanske ändå inte tillräckligt färgstark och speciell för att platsa som titel på just en Johanna Nilsson-bok

Låt mig aldrig lämna dig -http://www.youtube.com/watch?v=5Avj4eEsf-w

(asvacker låt)Klar vinnare: De fyra stråkarnas armé.Och det här tror jag boken handlar om:För det första gissar jag att det är en ungdomsroman. Kanske om fyra tjejkompisar (fyra änglar?) som medelst "magisk" stråkmusik vill förbättra världen. Med tanke på det här med blodsband m m är en av mina gissningar att det är en sorts modern "Romeo och Julia"-story. Kanske om lesbisk kärlek mellan en svensk tjej och en invandrartjej? Fast jag vet ju inte..Ett är i alla fall säkert: vad den än handlar om kommer jag att läsa den!P.S. Varma lyckönskningar inför vigseln och äktenskapet!

2009-08-02 @ 15:22:56
Postat av: The Spirit

Fler titelidéer:De fyra stråkarnas armé, undertitel: There will be blues

Four strings attached

Blod, svett och stråkar

Blues är tjockare än vatten

Fem stråkar är fler än fyra dirigenter

2009-08-02 @ 15:30:44
Postat av: Maja Blom

Hej!

Måste börja be om ursäkt för att jag kontaktar dig via bloggen...

Det är så att jag har med mycket om och men försökt få tag på din bok "Alva och familjen låtsas" som jag vill ge till min bästa väns barn. De är 6 och 8 år och deras föräldrar har precis flyttat ifrån varandra.

Iallafall jag ahr letat länge nu och ingen verkar ha den varken bok fynd eller adlibris eller någon annan. Vet du någon? Blir jätteglad för svar :-)

2009-08-02 @ 23:36:45
URL: http://www.asatronskennel.se
Postat av: Johanna

Hej Maja, jag tror tyvärr att boken är slut då, i lager. Jag har iof några ex här hemma, så om du kan skriva din mailadress här på bloggen så kan vi ordna det mellan oss.

2009-08-03 @ 10:13:50
Postat av: Kajsa

Rebell med frusna fötter ÄR rolig! och blir ännu roligare när man tagit några poäng nationalekonomi.

2009-08-03 @ 21:22:52
Postat av: Maja Blom

Tack så mycket! :-)

maja@asatronskennel.se

2009-08-04 @ 00:16:42
URL: http://www.asatronskennel.se
Postat av: Johanna

Innie: Jo, jag tänker på mina romanfigurer ibland, och undrar vad som hänt med dem, "bortom romanen". Somliga är jag också oerhört sugen på att återanvända, t.ex. någon bifigur, som får bli huvudperson. Jag tänker väldigt mycket på Finn, från romanen Rebell med frusna fötter...

2009-08-04 @ 10:00:10
Postat av: Catrin

Jag måste rösta för Projekt Verkligheten. Jag har ju haft en helt egen "Johanna Nilsson-festival" i sommar och läst de flesta av dina böcker och tycker att Projekt Verkligheten är en Johanna Nilssonsk titel.Ser fram emot att läsa den!

2009-08-04 @ 22:16:26
URL: http://windupwomen.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag är lite efter, men har precis börjat på Rebell med frusna fötter och den är lite som terapi för min verklighetskrisMycket bra so long

2009-08-07 @ 09:54:32
Postat av: anzy

hej,

som jag förstår gör du föreläsningar, finns det någonstans man kan se vart dom ska gå av stapeln osv...?De fyra stråkarnas armé reagerade jag först på.

sedan kom Projekt verkligheten ikapp. Tycker dock det första.

2009-08-07 @ 10:33:32
Postat av: Johanna

Anzy: i sommar är det inga föreläsningar, jag skriver enbart, i höst har jag ett par inbokade än så länge, det brukar droppa in efterhand. När det närmar sig brukar jag skriva upp datum på min hemsida www.johannanilsson.com, så där kan du gå in och kika isåfall. Men det enda jag vet nu är att jag ska vara i Göteborg 12 november.

2009-08-07 @ 11:04:41
Postat av: Åsa

hej, jag har läst Hon går genom tavlan ut ur bilden och tycker mkt om den. kan inte låta bli att fråga om det är en biografi? den är så träffsäker...

Projekt verkligheten låter roligt, stadigt och spännande! längtar...

2009-08-08 @ 23:26:04
Postat av: Johanna

Boken är på sätt och vis självupplevd, men mest känslomässigt, mycket av det som händeri boken är sådant som hänt andra, eller är påhittat, för att symbolisera Hannas inre känslor. Avsnitten från sjukhuset, när Hanna är kring 20, är också påhittade, för att symbolisrea vägen tillbaka, för Hanna.

Ja, de flesta verkar gilla "Projekt Verkligheten", men just nu lutar det åt en annan titel, som inte är uppskriven. Jag får se vad det blir till slut...

2009-08-08 @ 23:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0