Googla efter en bra dröm

Min styvdotters vilda fantasi.
Som när hon ligger i sängen och jag nattar henne. Hon säger att hon ska googla efter en bra dröm. Hon har ju en dator i sin hjärna och varje dröm har en egen webbsajt som hon letar sig fram till.
En kväll ska hon drömma om att hon blir bästis med Hannah Montana. Jag berättar för henne att Hannah kommer att stå i hennes rum, när hon vaknar nästa morgon, i form av en pappdocka, som kan förvandlas till en riktig människa om hon riktar en osynlig fjärrkontroll mot den och trycker på play.
Hon tror mig.
Hon är fortfarande så liten. Tio år. I skarven mellan lillbarnvärlden och storbarnvärlden.
Jag berättar om miniatyränglarna som ska krypa in i hennes hår om natten och förvandla håret till guld som jag och hennes pappa sedan ska klippa små tofsar av lite då och då och använda till att köpa en massa roliga saker. Hennes hår får försörja hela familjen. Hon skiner upp.
- Vad bra! säger hon.
Och ber mig att berätta mer om änglarna.
Jag säger att de flyger in i hennes huvud och sätter sig där och börjar knattra på gamla skrivmaskiner (hon vet knappt hur en sådan ser ut). De skriver ner alla drömmar hon drömmer och skickar iväg dem till Gud som registrerar dem i sin stora Drömbank för Mänskligheten. Sedan sover de en stund och vaknar strax innan det är dags för dem att väcka henne.
- Men det är ju du och pappa som väcker mig, säger hon.
- Ja, men änglarna sitter på våra axlar, säger jag.
Nu ser hon skeptisk ut. Kan det verkligen stämma?
- Såja gumman, nu ska du sova, säger jag.
Hon protesterar milt, men kryper sedan ihop till en liten liten boll i ett hörn av sängen. Jag sitter och klappar henne en stund, tills hennes andetag blivit djupare. Sedan går jag.

Nästa morgon: Hur hon vaknar, långsamt, liksom vecklar ut sig, som en sluten blomma som öppnar sig för solen.
Små snusningar, suckar och gnyenden. Sedan hasar hon sig upp och går, i skepnad av en liten potatissäck, in i sin pappas rum och dimper ner bredvid honom. Intill honom ser hon ännu mindre ut. Inte bara en halvportion utan en kvartsportion. Med trassligt virvlande guldhår.

Kommentarer
Postat av: The Christmas Spirit

En UNDERBAR bloggning!Jag undrar jag vem som har mest fantasi av dig och din styvdotter. =) Jag tror hon ligger i lä där.En dag kommer hon att berätta för sina barnbarn om att hon hade Johanna Nilsson som nattare, och om dina härliga godnatthistorier.

2009-11-29 @ 13:46:41
Postat av: elin

älskar dina sätt att skriva, din blogg & dina böcker. sluta aldrig!

2009-11-29 @ 20:33:33
URL: http://veralus.se
Postat av: Lotta Th

Fick länken av en vän som jag bara känner från nätet, visste redan att jag gillar honom, men tipset till den här bloggen gör honom än bättre.

Det här var så kärleksfullt och vackert skrivet att jag ska drömma snällt hela natten.

Tack.

2009-11-29 @ 23:06:03
Postat av: Issa

jag önskar jag kunde googla mig vackra drömmar. Jag önskar att jag kunde tro på historierna och somna tryggt med änglar i mitt guld hår. Jag önskar...Jag önskar dig en riktigt god natt

2009-11-30 @ 04:09:34
URL: http://fegpoeten.wordpress.com
Postat av: Ulrika

Så vackert skrivet!Många kramar

2009-12-01 @ 19:11:31
Postat av: Agneta

Jag vill bara säga att jag precis har läst "Hon går genom tavlan ut ur bilden" och jag är alldeles tagen.Vilken underbar,underbar bok!Ska nu se till att läsa dina övriga böcker.Tack för en fantastisk läsupplevelse.

2009-12-03 @ 15:45:22
Postat av: miraellie

Jag älskar din blogg och alla dina böcker. Blev jätte glad nu när jag hitta din blogg. Själv är jag väldigt ung men jag skriver och har flera böcker på gång och många korta noveller. Har du några tips till mig för att bli extre bra? några knep?

2009-12-12 @ 19:45:25
URL: http://miraellie.blogg.se/
Postat av: Johanna

Miraellie: Roligt att du hittat hit! Du kan läsa ett äldre inlägg här på bloggen, där jag skriver om författarskapet, samt ger tips till de som vill bli författare. Gå in på kategorin "Böcker" så hittar du dit. Lycka till!

2009-12-13 @ 13:15:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0