Konfetti&Krater

...och så kommer minnena igen, sorgen, mormor, mormor, mormor...
Gråten, så våldsam i mig.
Alla känslor, alltid så våldsamma.
När jag är glad är jag så glad att jag nästan spricker. Jag är konfetti. Jag är solen, utan fläckar. Jag är jubel, rakt igenom bara jubel.
När jag är ledsen så är allt bara en krater, ett träsk, en smärta utan botten.
Stora, stora känslor i mig.
Så har det alltid varit.
Pendlingarna blir kraftiga, mitt liv är en berg- och dalbana.
Men jag föredrar det framför ett liv med bara små små rörelser, närapå likgiltighet. För hur skriva om stora känslor, om man inte upplevt dem själva?

Såja. Gråten har dämpats. En trötthet, som är behaglig, väldigt snäll, smyger in i kropp och själ.
Som en mormorshand på min kind.

Söndagshälsningar från
Johanna Konfetti&Krater

Kommentarer
Postat av: elin

fina fina, bästa Johanna.

2009-11-22 @ 14:35:09
Postat av: Anonym (tullinge gymnasium)

Hej, jag var och lyssnade på dig föredrag som du hade på Tullinge gymnasium. Jag har en fråga men skämdes lite för att fråga på plats, den lyder såhär "Du sa att du var väldigt disciplinerad, har du några konkreta tips till mig då som försöker vara disciplinerad?".Tack i förhand.

2009-11-26 @ 18:38:02
Postat av: Johanna

Hej Anonym. Enklast är att du schemalägger tid för det du ska göra, om det är läxor, skrivande eller annat. Skriv in det i almanackan och säg nej till allt annat just under den tiden. Om du gör det till en rutin, så blir du till slut så van vid det att du inte ens kommer att tänka att du är disciplinerad. Kanske kan du lyssna på någon speciell musik under den tiden, om det inte stör dig, och försök att hitta din egen vrå, om du har eget rum eller en annan egen plats där det bara är du och inget annat som stör dig. Du kan också ha med dig en liten anteckningsbok och en penna överallt, och skriva ner sådant som kan vara viktigt att minnas, som kan hjälpa dig ännu mer. Belöna också dig själv lite då och då, för att du är duktig. Och om du någon gång inte är disciplinerad, så är det helt okej, bara du inte straffar dig själv, eller tycker att du är dålig. Tänk istället framåt, på nästa dag, och börja om igen. Lycka till! Kram, Johanna.

2009-11-26 @ 19:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0