Virrvarr

En våg av trötthet drar genom mig.
Tyngden i huvudet. En rastlöshet också, som jag inte vet vad jag ska göra av.
Vill skriva.
Har ingen ork.
Vill börja på någon av de otaliga romaner jag har i huvudet, i anteckningsböckerna...
Och hösten där ute, så växlande - ibland mörk, hotfull, ibland så färgstark, vacker och leende... Lika ombytlig som jag själv.
En gnagande oro inombords. Men jag vet inte varför.
Gnager alltid, någonstans, någonstans... Om jag kunde få gå på studiebesök i min egen hjärna, om jag kunde få veta lite mer, än det jag bara anar...

Jag är en så mycket gladare människa idag, än för ett år sedan. Så mycket mer leende.

Ändå den där känslan, som återkommer: att livet inte pågår nu, egentligen, men snart så, snart börjar det, snart...

Jag ska bara klara av det först. Och det, och det. Punktlistorna ska bockas av. Det och det ska skrivas färdigt. Sedan kan jag börja utforska det som är Livet.


 Kommentarer
Postat av: Jenny

Stort igenkännande...Jag undrar varför det är så svårt att bara vara? Nä det ska gnaga som du skriver, även när det känns bra.

2009-10-31 @ 14:39:43
URL: http://balansgang.blogspot.com/
Postat av: Malin

Hejsan! Jag har ett skolarbete som jag skulle behöva få färdigt! Arbetet är att jag ska intervjua någon som har ett yrke som jag är intresserad av :P Tror du att du skulle vilja svara på några frågor om hur det är att vara författare? Kontakta mig gärna via min e-mail.PS! Din bok "Hon går genom tavlan ut ur bilden" hade vi som obligatorisk bok att läsa i en kurs i gymnasie-ettan. Den var otroligt bra!// Malin från Finland

2009-11-01 @ 11:38:35
URL: http://thetroublemakers.blogg.se/
Postat av: Johanna

Malin: Hej och tack för förfrågan. Enklast är nog om du klickar på kategorin "böcker" här till höger, där står en massa om mitt författarskap mm, eftersom det är ganska många som frågar precis som du. Har du ändå ytterligare någon fråga du vill ställa så kan du göra det här i bloggen.

2009-11-01 @ 12:53:09
Postat av: jmf

jag går också och väntar. på att det ska börja. att det där livet man nånstans ser sig själv i ska dyka upp. under tiden rullar vardagen på och när jag tänker på det känns det som att jag slösar med min tid... man borde göra mer vad man vill. strunta i konsekvenserna (inom rimliga ramar såklart) och leva livet. det stämmer som det är sagt, av vem vet jag inte: "alla dessa dagar som kom och gick - inte visste jag att det var livet".

men ändå väntar man på det...

2009-11-02 @ 14:23:10
Postat av: a

Hej,

den där känslan av rastlöshet fick så många ord (hos mig) när jag läste Anna Lytsys bok Fru Freud och jag. Hon beskriver mycket bra just den känslan att man känner sig utanför av sitt eget liv. Boken tröstare mig.

2009-11-07 @ 10:11:01
Postat av: Per

Du skriver så klokt och bra och igenkännande! Lycka till med allt, ser fram emot nästa bok!

2009-11-08 @ 19:38:52
Postat av: Linda

Bästa sättet att lära sig att bara vara: sjukdom. Lyckan när sjukdom blir bättre...

2009-11-10 @ 18:59:01
URL: http://www.lindasfilosofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0