Kaffe på altanen

Idag kom dagen.
För kaffe på altanen.
Visserligen insvept i en filt, men ändå.
Barn sprang fram och tillbaka över den allmänna gräsmattan utanför vårt hus. Lekte polis och tjuv. Jag får lust att skriva en barnbok med ens. Om alla barn här i kvarteret. Ett modernt "Bullerbyn", där en ton av saga får plats i realismen.

Jag är tömd på kraft nu. Tom, fullständigt tom. Är ju färdig med romanen. Eller, iallafall så pass färdig att jag vill att de på agenturen ska läsa. Dock får jag vänta en tid, de har fullt upp inför en bokmässa i London. Hoppas de lyckas sälja någon av mina böcker där. På sistone är det bara Polen som varit intresserade av att "köpa mig". Iof inte fy skam det heller. Men jag längtar efter mer. Franska, tyska, engelska marknaden...

Sol utanför mitt skrivarfönster. De nyinflyttade i lägenheten högst upp i huset mittemot, har börjat få ordning på sina grejer. Dock inga gardiner än. Vissa dagar har jag lust att ta fram en kikare och glo in i alla hem på andra sidan gatan. Men jag gör det inte. Naturligtvis. Jag har ju hyfs. Jag är en väluppfostrad flicka. Men... i romanernas värld kan jag förstås vara hur fräck och omoralisk som helst. Det är befriande.

Har för övrigt nyligen läst Ann Heberleins modiga bok "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" för andra gången. Första gången skummade jag bara, jag var nyfiken, nu har jag läst den mer noggrant. Jag rekommenderar den till alla som vill veta mer om livets skuggsida. En skuggsida som ändå inte förmörkar människan som skriver. Hon har sin sjukdom, ja, men hon är inte sin sjukdom. Tack vare henne tror jag att många kommer att se på psykiskt sjuka människor på ett lite mer nyanserat sett. Typ: men, det är ju inte farligt. Men, de är ju vanliga människor. De är bara lite ovanligt ledsna eller speedade eller trötta i huvudet ibland.

Kram!

Kommentarer
Postat av: Pavel

Hmm...en barnbok skulle vara interessnat att läsa:)P.S. Kan inte välja en av era böcker... vill läsa något av er. Trodde att köpa första boken och den sista som redan finns på marknaden. Kanske, kan Ni rekommendera den boken som Ni tycker om mest.

Tackar i förväg.

Pavel

2010-04-11 @ 18:47:18
Postat av: Johanna

Min mest personliga bok är nog "Jag är Leopardpojkens dotter", som handlar om min släkt, och även mycket om mig själv. Många brukar gilla "De i utkanten älskande" också, alt. "SOS från mänskligheten". Se finns ju min nya ungdomsbok ute också, "Janis den magnifika" som jag tycker att också vuxna kan läsa.

2010-04-11 @ 19:26:23
Postat av: Pavel

Tack för svåret. Jag valde att läsa "SOS från mänskligheten". Väntar på när det kommer.

...men vilken bok var först? (vill läsa exakt den)2010-04-13 @ 15:25:44
Postat av: Johanna

Min första bok är "Hon går genom tavlan, ut ur bilden".

2010-04-13 @ 21:38:18
Postat av: Rebecca

Du är en alldeles fantastisk författare!

Tack för dina böcker!

2010-04-14 @ 22:20:22
URL: http://rebeccanordstrom.blogg.se/
Postat av: Johanna

Rebecca: Tack! Du anar inte hur mycket dina ord värmer just idag.

2010-04-14 @ 23:18:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0