Min pseudonym Amanda Lind

Här min hemlighet som jag gått och burit på jättelänge nu.

Att jag har skrivit en spänningsroman under pseudonymen Amanda Lind.

Boken heter "Francys evangelium" och handlar om den kvinnliga maffiabossen Francy, som bor och verkar i Stockholm. Ni kan läsa mer om boken här: http://www.formabooks.se/Bocker/Bokpresentationssida/?articleId=5990

Det finns många skäl till att jag valt att skriva den här boken under pseudonym. Viktigast är att jag fick en förfrågan, via min agentur, om jag ville skriva undre pseudonym för Damm förlag. Jag funderade och tackade ja, eftersom jag länge sneglat på spänningsgenren. Sedan började jag leta efter Berättelsen. Och Francy dök upp. Och jag blev... fascinerad av henne.

Nu, idag, släpps boken. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Men jag är glad över att jag vågade göra det.

Jag kommer att fortsätta skriva under två namn framöver, mina "vanliga" romaner under namnet Johanna Nilsson och spänningsromanerna under namnet Amanda Lind. En Johanna Nilsson-roman är redan klar - jag väntar bara på reaktioner från förlag och agentur. I skrivande stund ägnar jag mig åt en ny ungdomsroman. Och så planerar jag att skriva nästa bok om Francy framåt höstkanten. Tre böcker är planerade i serien som går under namnet Sthlm Red.

Här är länk till Amanda Lind-bloggen: http://amandalindforfattare.blogg.se/Fotograf: Lars Trangius

Kramar från maffiaförfattarinnan!!!!


Kommentarer
Postat av: Carola

Åh, vad kul att det är du som ligger bakom Francys evangelium. Har läst om den och beställt den som recensionsex, så jag hoppas att den dyker upp i brevlådan inom kort. Att det är du som har skrivit den gör ju det hela ännu mer lockande. Jag har läst alla dina böcker hittils. Jag tror att det är ett bra drag att använda dig av pseudonym, även om snart alla vet att det är du som har skrivit boken så markerar du att den här boken ändå är skiljd från ditt övriga författarskap och du undviker lite av den där biten att hamna i ett fack. Jag är lite nyfiken, varför valde du just namnet Amanda Lind, har det någon särskild betydelse?

2010-05-14 @ 10:25:14
URL: http://www.barnboksbloggen.se
Postat av: Johanna

Amanda och Johanna känns lite lika på något sätt. Lind är eftersom mina föräldrars grannar uppe i Dalarna heter Lind, och de känns lite som mina "bonus-morföräldrar".2010-05-14 @ 10:28:45
Postat av: Carola

Aha, där ser man. Jag har förresten fått boken nu och läst ett femtiotal sidor än så länge. Hittills tummen upp :)

2010-05-17 @ 14:47:55
URL: http://www.barnboksbloggen.se
Postat av: Albin Harnisch

Hej!

Jag förstår i fall du har fullt upp, men skulle vara tacksam i fall du läste min novell och ger mig lite kritik/tips =) Folk har sagt att jag skriver bra och att jag borde skriva mera men har inte haft tid.Här är novellen: http://albintexter.blogspot.com/2010/04/nutidens-morker.htmlTack på förhand :)

2010-05-17 @ 21:36:57
URL: http://albintexter.blogspot.com
Postat av: Johanna

Albin: Jag ska titta på din novell när jag har tid - påminn mig om det dröjer för länge! Kram Johanna

2010-05-19 @ 11:13:54
Postat av: Bamse

Hej Johanna

Vad snygg du var på bilderna, kände inte igen dig!

Jag bara måste fråga;vad är poängen med att ha pseudonym om du talar om att det är du? Vore det inte mer spännande att vänta på reaktioner från läsare innan du berättar?

kram!

2010-05-20 @ 22:36:01
Postat av: maja

Hej

Är du egen företagare som författare, Johanna?

Sedan undrar jag hur du pensionssparar? Jag undrar för jag är själv författare!

Tack för svar

maja

2010-05-20 @ 22:42:11
Postat av: Johanna

Bamse: Jag ville inte göra en "Kepler" eftersom det verkar som om både media och läsare är trötta på det. Pseudonymen är ett sätt att tydligt markera att jag nu skriver i en annan genre - gå in på min Amanda Lind-blogg, där står det mer om det här.Maja: Ja, jag har eget företag. Jag pensionssparar privat. Kontakta Författarförbundets jurister, om du vill ha mer tips och råd kring detta!

2010-05-21 @ 09:34:42
Postat av: Carola

Nu har jag recenserat Francys evangelium på min blogg: http://www.barnboksbloggen.seLetade efter andra recensioner på nätet, men hittade inga. Har det inte varit så många recensioner eller är det bara jag som inte hittar dem?

2010-05-27 @ 21:00:21
URL: http://www.barnboksbloggen.se
Postat av: Johanna

Carola: tack för recensionen. Gick ju hyfsat! :). Nej, det stämmer att boken inte blivit särskilt mycket recenserad än. Jag hoppas att det strömmar till allt eftersom.

2010-05-28 @ 09:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0