Humanbörsen

Katrin Z's värde brakar nedåt, hon har inte längre någon trovärdighet kvar, fast om ett tag får hon nog en egen talkshow i 5-an för sådana som hon klarar sig alltid, vassa armbågar ger framgång i affärer, inte i medmänsklighet.

TV 4-människorna står i bakgrunden och gör tummen ner för stackars Katrin och gottar sig i de stigande publiksiffrorna.
Man är alltid som mest ensam när man behöver någon som mest.

Idol-stjärnorna är bara värda något så länge de klamrar sig fast i teverutan, sedan blir det på sin höjd en singel, sedan är de (med några få undantag) bortglömda igen, när nästa säsong tar vid. Vem minns förra årets sjua, årets tia, första årets nia? De får ställa upp i "Stjärnor på is" för att kommas ihåg igen, några veckor eller så, tills isen smält.

De redan onödigt rika finanshajarna gör klipp när börsen svajar. Småägarna säljer i panik och får äta gröt resten av året. En städerska köper en lott och vinner så många miljoner att man får svindel. Får hon bättre lön nu när hon är så rik? De som har hög lön får ju högre lön och högre och högre, särskilt bankdirektörerna vars banker går i kånken samt de i riksdagen och även de som inte sitter kvar i riksdagen men ändå kan hämta ut lön.

Göran Persson jäser på sin gård. Anitra sitter bredvid och fnittrar. Det är så att man blir tårögd. Den som är satt i skuld är inte fri. Persson är fri som en fågel för han föreläser för näringslivet nu och då blir man rik och kan betala av sina skulder. Men någonstans i närheten sitter någon som inte kan sälja huset men ändå har lån på huset och snart knackar Kronofogden på och frågar: Hur står det till i stugan?

Uteliggarnas värde är konstant värdelöst. De psykiskt sjuka och de med såkallad käringvärk (gubbvärk? finns verkligen ingen gubbvärk?) och utbrända hjärnor, blir utförsäkrade, iallafall om de inte är krya nog att prata för sig, eller har någon annan som kan prata för dem.

Zlatans värde stiger till skyarna. Han är svensk så länge han gör mål och bor i lyxvilla istället för i sitt gamla Rosengård.

Alla barn är optioner. Sätt ungarna i popstjärneskola eller golfskola eller tennisskola. Meningen med livet är ju att förverkliga sig själv, om inte genom just sig själv så genom någon annan, lämpligtvis ett barn.

Eller?

Var finns förresten human-obligationerna med konstans högt värde?

Är du en obligation? Jag? Finns inga risker med placeringen? Vem värderar dig, mig?

(Är jag möjligtvis en dysterkvist idag?)

Kommentarer
Postat av: Cecilia Svensson

Jag är en av dem som äger en utbränd hjärna och kärringvärk. Har det trots allt rätt bra, jobbar halvtid på lönebidrag, på en arbetsplats där de förstår mig. men man vet aldrig hur klimatet är nästa gång försäkringskassan ska besluta om mitt ärende...har Aspergers syndrom, fast "inte så mycket". Syndromet innefattar normal eller hög intelligens men känslomässig torftighet, behov av trygghet och rutiner, dvs jag börjar redan nu att oroa mig för att förs.kassan ska ha ändrat ståndpunkt till nästa treårsperiod. Ibland önskar jag att jag hade varit sjukare och oförmögen till arbete, oro och tankar. Hade det inte varit skönare att ha en svårare störning, och slippa bekymra sig om allt som snurrar i huvudet, varv på varv på varv...?

Jag är en dysterkvist varje dag! Läste nyligen boken om de älskande på kafé Utkanten, och har nu varit på biblioteket för att låna din debutroman. Verkar sorglig. Tack för att du intresserar dig för dem som inte är som alla andra!

2008-10-21 @ 08:06:43
Postat av: Kim Jong Il

Det här lät ju snarast muntert och cyniskt. Uppfriskande, helt enkelt.

2008-10-21 @ 09:04:19
URL: http://hitleresque.blogspot.com
Postat av: Susie Bick

Vilket dravel. Herregud. Är det 2005?

2008-10-28 @ 18:59:32
Postat av: Johanna

Hej där Susie. Och vad har du att komma med vad gäller samhällskritik?

2008-10-28 @ 19:11:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0