Närmar mig slutet

Slutet på romanen. Med den hemliga titeln.
 
Är... skitskraj & jätteglad & utmattad (nosar på utbrändheten, den där gamla trista följeslagaren... men, jag ska klara mig denna gång, ska, ska, ska...).

En vecka kvar kanske, eventuellt två... Sedan väntar lång härlig redigering. Visst, själva skrivarprocessen är till stor del underbar, men så utmattande, så tröttande... Att kunna sitta på ett kafé några timmar, med den färdiga manusbunten, är ren och skär njutning, iallafall i början, innan man börjat tröttna, innan redigeringsvändorna blivit alldeles för många... Men, i början, en njutning... Att sitta där och pilla i texten, förvånas över alla ord man fått ur sig, skratta ibland, gråta ibland, tycka att man är ruskigt begåvad, tycka tvärtom (smörja, smörja! herregud, hur tänkte jag? och så ett fett streck över hela stycket), gå och ta en påtår, blicka ut genom ett fönster, kanske, hinna fika med vänner, eller maken, hinna skriva annat, hinna med hemmet lite mer, hinna med mig själv, hinna läsa andras verk, hinna skriva lite dagbok (privata, inte det som är här på bloggen)...

Ja, och sen ska manus iväg till förläggare och agent för bedömning. Vånda igen. Ångestnätter. Ångest när telefonen ringer och förläggaren rapporterar om sina intryck. Bedömningen. Ja? Nej? Nja?

Men just nu kan  jag inte tänka på vare sig min förläggare eller agent. Måste bara skriva klart, måste, måste, sen får det gå som det vill, och jag tror att det går bra denna gång, för berättelsen är så mycket JAG och om jag då har misslyckats med att göra det trovärdigt, ja, då är det illa...

Annars: idag är det 4 år sedan jag och Stelios träffades. Var? På en nattklubb, av alla ställen. Otippat för att vara jag. Enda gången på evigheter som jag gick ut, mycket motsträvigt, medsläpad av en kompis. Och så stod han där, i vimlet, och sedan gick det som det gick...

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej!

Gillar det du skriver!!! Lycka till med boken

Kram Karin

2009-09-17 @ 09:54:54
Postat av: Siri

Ge inte upp, tror att det blir superbra!MVHSiri

2009-09-17 @ 13:14:50
Postat av: Frida

Hej Johanna!Lycka till med manuset. Det går säkert bra.Kram Frida

http://fridasforfattardrommar.blogspot.com/

2009-09-17 @ 20:55:42
URL: http://fridasforfattardrommar.blogspot.com/
Postat av: Barbro

Åh, så avundsjuk jag blir. Det är en härlig tid du har framför dig. När du får putsa och fila. Knorra upp dina meningar eller utesluta något ord. Att få känna dig stolt och kunna koppla av. För - grovjobbet är redan klart!Jag ligger ju just i början av min historia, så nystartad är den att jag inte vet riktigt var den kommer att ta vägen.

- men intressant är det.

2009-09-17 @ 23:35:16
URL: http://skogstrollettycker.blogspot.com
Postat av: anzy

Ungefär hur lång tid tar det innan den kommer ut? Från att du lämnat ifrån dig manuset till din föreläggare?

Tycker du är duktig, nästan för duktig. Bli inte utbränd, det är inte värt det och så många tusen tunga trappsteg tillbaka..

2009-09-18 @ 11:04:49
Postat av: fröken Rosett

Åh, vad jag längtar tills den kommer ut! Ska bli så spännande att läsa! Kramar!

2009-09-21 @ 09:35:12
Postat av: Johanna

Anzy: Jag har ingen aning om när boken kan komma ut. Det kan ta uppemot ett år från att jag fått ja från förläggaren. Och nu vet jag inte ens hur reaktionen blir. Min inställning till romanen vacklar, från dag till dag nu. Kanske för att jag närmar mig slutet och "domen" snart faller.

Nej, jag vet att det finns en risk för utbrändhet i mitt fall, jag har ju varit det förut, och då är man liksom skörare. Men jag känner av varningssignalerna ganska tidigt numer.

2009-09-23 @ 11:23:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0