Vad gör (vill) ni?

Ledsen för de glapp som uppstår här på bloggen. Försöker avsluta romanen. Tar sådan TID att jag blir tokig.

Men kan inte ni skriva lite här om vad ni pysslar med för eventuella skrivprojekt? Och vad ni skulle vilja att jag skrev om, i kommande romaner? Bara roligt för mig att höra - dock är det inte säkert att jag lyder!

Nu: kaffestund framför datorn. Sedan promenad i solen. Sedan ner till stan och första mötet med författarförbundets styrelse, där jag blivit invald. Jag har ingen direkt erfarenhet av styrelsearbete, men det ska bli roligt att prova på.

KRAM! (Åh, jag älskar höstkylan!!! Regnet som vräkte ner mot mitt tak igår... Älskar det, älskar det... Minns barndomens läsar-dagar, i sängen i mitt rum, medan regnet vräkte ner... LYCKA!)


Kommentarer
Postat av: fröken Rosett

Just nu skriver jag mest brev, har precis köpt en gammal skrivmaskin och himmelsblott papper och jag tänker att det skulle kunna bli jätte vacka brev att skicka till vänner, men jag tar inte tag i det - kanske det blir i kväll när regnet öser ner utanför fönstret.Jag älskade verkligen konsten att vara Ela och sos till mänskligheten och skulle ÄLSKA fortsättningar - att få veta vad som händer sen men alla de människor jag förälskat mig i och saknar när sista sidan är utläst...Kramar!

2009-09-29 @ 11:15:40
Postat av: Issa

skrivprojekt ja... vad skriver jag? en diktsamling som ska berätta en historia. alltså alla dikter handlar om samma person/personer.jag skulle älska att få läsa mer om Ela, men du är kanske klar med henne.Kramar

2009-09-29 @ 11:44:54
URL: http://fegpoeten.wordpress.com
Postat av: Linda

När du får en idé till en roman, hur går du till väga? Låter du hela historien spelas upp i ditt huvud innan du börjar skriva, eller kommer du på saker allt eftersom du skriver?

2009-09-29 @ 13:59:50
URL: http://www.lindasfilosofi.se
Postat av: elin

jag skulle också gärna vilja veta mer om Ela. Kanske för att jag känner igen mig så i henne. Åh, en bok till om Ela, hade varit det finaste på länge. Gud, vad jag längtar efter en bok. Det är helt galet. Dina böcker är mina allra bästa vänner.

DU ÄR SÅ BRA!

2009-09-29 @ 15:05:06
URL: http://elinwahlgren91.blogg.se/
Postat av: Carola

Själv älskade jag dels Rebell med frusna fötter och dels Hon går genom tavlan... Kanske för att jag känner igen mig så otroligt bra i dessa böcker. Jag hoppas att du skriver mer i samma stil :-)Jag är frilansjournalist & författare så skrivprojekt saknas inte. Snarare är det tvärtom, jag har så många idéer och för lite tid. Detta ständiga dilemma. Har två bokidéer just nu, som det tyvärr inte riktigt finns tid att jobba med eftersom jag måste prioritera de saker som ger pengar direkt, dvs de journalistiska uppdragen.

2009-09-29 @ 16:03:51
URL: http://bokmamman.blogspot.com
Postat av: Ika

Mest aktuella skrivprojekt just nu - en recension med vidhängande kolumn som båda har deadline imorgon kväll. Och så finns det alla de där påbörjade andra texterna, de som borde påbörjas samt de spridda anteckningarna inför något som kanske, kanske skulle kunna bli egenhändigt författad skönlitteratur.

2009-09-30 @ 19:35:08
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Jossan

Jag har faktiskt bara läst en av dina böcker, De i utkanten älskade, alldeles nyligen och tyckte den var fantastiskt bra. Kommer definitivt läsa fler!Själv har jag precis börjat skriva på ett nytt romanprojekt men det går inte lika lätt den här gången som första. Har så höga krav på mig själv! Skrev min första roman när jag var 18 och fick mycket beröm av lärare och vänner. Fick också ett kulturstipendium i litteratur för den, så det kändes lyckat. Nu är jag 19 och vill så gärna att nästa bok ska bli minst lika bra! Det är klurigt, man vill så mycket att det liksom tar stopp, men snart hoppas jag få flyt igen :-)Ta hand om dig! Kramar.

/ Josefine, Uppsala

2009-10-01 @ 16:40:29
URL: http://blogg.aftonbladet.se/josefinehelen
Postat av: ina

rebell med frusna fötter är den bok jag läst flest gånger, språket är så snabbt och underbart! jag hoppas att kunna ge ut en bok med enbart mina korta texter i, det och en c-uppsats hoppas jag hösten för med sig. lycka till med bok avslutet!kram!

2009-10-01 @ 17:57:19
URL: http://winterbarn.blogspot.com
Postat av: Sara

Nej, nej, nej - inte mer om Ela. Jag älskar henne så mycket att hon måste vara precis som hon är. En ny bok om henne skulle kunna göra mig besviken. Inte besviken på boken som sådan, för dina böcker gör mig aldrig besviken, men på att Ela skulle förändras. Hon är färdig, är hon inte?Annars ser jag fram emot varenda ord som kommer ur dig. Fortsätt helst skriva om människor i marginalen, det är i min värld det du gör bäst.

2009-10-02 @ 09:28:55
URL: http://ettheltliv.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ela verkar vara en favorit här. Men nej, det blir ingen mer bok om just Ela. Däremot finns väl "Ela-typer" lite här och där i andra böcker också. Men jag kan inte skriva om samma person en gång till, det vore som att börja måla på en färdig tavla, det skulle bara bli fult. Dessutom är det mer spännande för mig att skriva om nya personer, även om somliga kanske har drag av tidigare romanpersoner (t.ex. Ela). Ja, människor i mariginalen... de ömmar jag för. Det blir nog mer så framöver, jag har en idé till nästa roman (alltså inte den jag skriver nu) som känner oerhört spännande, men också väldigt svår. Jag måste gå och grubbla ganska länge tror jag, innan jag kan börja skriva. Dock: jag har inte bråttom nu, med tanke på allt jag skrivit på sistone.

2009-10-02 @ 09:36:30
Postat av: Josefine

Vad härligt att se att du älskar hösten och regnet. Det gör jag också, så att jag nästan spricker, så att jag sprudlar. Kan inte låta bli att vara ute en stund till. De härliga höstfärgerna och regnet gör mig lycklig ända in i ...märgen.Jag skriver inte just nu, jag skrev och jag älskade det men så tog resten av livet tag i mig och ödet bestämmer när jag ska skriva igen :)

2009-10-05 @ 22:27:33
Postat av: Annika

Jag jobbade alldeles för mycket, alldeles för länge. Kroppen sa ifrån gång på gång, men jag hade slutat lyssna. I augusti drabbades jag av en hjärnblödning och plötsligt fanns inte längre några alternativ:

Nu tar jag det lugnt. Måste.

Min första roman ligger i datorn och väntar, längtar. Slutet är ännu oskrivet, så får det förbli i några månader till.

På sätt och vis är jag glad över avbrottet. Det gav mig tid att tänka, eller kanske snarare: att börja tänka igen. Jag hade tömt mig själv på tankar. Jag ser det nu.

Och jag ser också så många nya grepp och detaljer i romanen, sådant som legat och grott inuti och som nu

fått tid att växa. Så jag har bestämt mig för att skriva om heka första utkastet från början innan jag fortsätter med slutet.Boken är en ungdomsbok, den första i en serie om fyra. Om två sjuttonåriga flickor som ger sig själva en ny chans, att börja om, att göra rätt. Jag tror att det blir en fin serie. Och av alla förebilder jag har är du den överlägset största. Du och P.O. Enquist, haha.Lycka till med avslutet.

2009-10-08 @ 12:15:36
Postat av: Annika igen

Jo, just det.

Jag vill tacka dig för texten du skrev i SvD om utbrändhet. Ja, jag vet att det var två år sedan, men det är nu den berör mig.

Fann den av en slump nu i veckan när jag gjorde research för min kolumn om utbrändhet som kommer i Aftonbladet imorgon. Det var väldigt viktigt för mig att läsa den. Det är den första text som fått mig att känna mig mindre som ett freak och mer som en människa.

2009-10-08 @ 12:17:50
Postat av: Johanna

Annika: Hoppas du snart mår bättre. Jag vet ju hur det är. Har lärt mig att hushålla bättre med mina krafter, även om jag fortfarande har lätt att säga ja lite för snabbt.Lycka till med utgivningen!

Jag ska läsa din artikel imorgon!Kram!

2009-10-08 @ 18:53:13
Postat av: Annika

Kära Johanna;

tack.

Jag måste säga att jag är glad över det som hänt. På många sätt. Framför allt över att det hände såpass tidigt i mitt liv (jag fyller tjugosex nu i oktober). Det blev ett rejält wakeupcall och jag anar att det kan ha räddat mitt liv. Nu har jag lagt om mina prioriteringar så gott jag kunnat - bland annat flyttar jag och kärleken ifrån vår andrahandstvåa i centrala Stockholm och bosätter oss istället i en gul villa i Södermanland med utsikt över hästhagar och spegelblankt vatten. På måndag skriver vi kontrakt på huset.

Så stort.Återigen, tack. För att du tog dig tid att svara och för att du är en sådan enorm inspiration. Både som författare, som människa - och som ett exempel på att det går att ta sig tillbaka.Varma kramar,

AnnikaPS. Idag träffade jag Herta Müller, årets Nobelpristagare i litteratur. Också en smula inspirerande, kan jag intyga. DS.

2009-10-08 @ 20:10:02
Postat av: Annika

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5929529.ab

2009-10-09 @ 14:05:09
Postat av: Johanna

Bra skrivet i A-bladet. Gillar din stil. Lycka till med huset och allt annat! Sköt framförallt om dig.

Kram Johanna

2009-10-12 @ 11:38:19
Postat av: ljusblo

Hej Johanna...Så skönt att se att det finns dom som vill skriva i sina bloggar och inte bara visa fram sin nya halsduk och mängder med bilder på sig själv och dom ord dom får ur sig handlar om vad dom åt för kvällsmat och vilka människor dom har träffat.

Jag har hållt på med en komediroman för några år sedan men tiden räcker inte till....

Har även skrivit några berättelser om ugglan Ovve som jag också läst för barnen när jag jobbat i skolans värld.

Har länge haft en tanke, att sno Astrid Lindgrens figurer och skriva om dom som vuxna....Emil, Pippi och Madicken och alla dom andra i samma bok...Ha det gott...

2009-12-06 @ 11:35:47
URL: http://ljusblo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0