Dålig tajming

Sitter här vid köksbordet och har något slags feberliknande svettningar. Fast när jag tar tempen har jag nästan aldrig feber. Skumt. Jag misstänker dock att min normaltemp är något lägre än de flestas och att därför 37,5 typ kan vara feber.

Hur som helst: imorgon är det meningen att jag ska kuska ner till Skåne i två dagar. Föreläsa och prata med skrivarelever på en folkhögskola. Och här sitter jag, som sagt, med feber och huvudvärk och konstig yrsel. Har varit så i över en vecka nu och det är verkligen dödstrist. Jag har gått och hyrt dvd ett par kvällar men knappt orkat se något. Vill bara sova, men kan inte det heller. Ni vet: man är som ett övertrött barn som bara gråter och gråter, men aldrig somnar. Inte för att jag gråter och gråter, även om jag snyftar till ibland mot min makes bröst, när jag anser att han inte tycker tillräckligt synd om mig, men ändå.

Det värsta jag vet är att ringa och ställa in föredrag. Försöka förklara. Försöka säga att "ja men det kan väl bli en annan gång". Försöka att mentalt betala tillbaka eventuella reskostnader, annonskostnader mm, som de haft. Nu har jag iof beställt biljetterna själv så det blir jag som får fixa läkarintyg om jag nu inte orkar åka.

Jag blir bara så arg över den dåliga tajmingen. Varför kunde jag inte åkt ner om en vecka? Varför ska det här eländet komma just nu? Ska jag åka ändå? En del har som princip att aldrig ställa in, hur dåligt de än mår. Men alla är olika. Orkar olika. För somliga tar resandet ingen kraft alls. För mig är det just resandet (att "bara" sitta på ett tåg fram och tillbaka i några timmar) det mest tröttande. Själva grejen att stå och prata brukar fungera per automatik.

Attans också. Kan de inte resa hit? Sitta på golvet runt min säng, där jag ligger och kraxar och skakar och hivar i mig en massa örtteer, så kan jag läsa och prata lite om hur det är att vara författare. (Hur det är? Tja, det är väl roligt. För det mesta. Mitt drömjobb faktiskt. Ibland glömmer jag bort det. Att jag har mitt drömjobb. Att jag på många sätt lever min dröm.)

Dålig tajming har förstås inträffat förut. En gång var jag på väg ner till Malmö för en uppläsning för en massa säljare. Förlaget hade ordnat resan. Jag hade känt mig helt ok innan, men ungefär halvvägs började jag svettas och få hög puls. Illa kvickt låg pulsen närmare 100. I vilopuls alltså. Jag minns att jag trodde att jag höll på att få en hjärtattack eller något. Hur det nu var så klarade jag av läsningen, som tack och lov bara var 10 minuter (vi var flera författare som skulle "underhålla"/"sälja" - oss själva? boken?), men  något mingel blev det inte, istället däckade jag i säng. Jag var dödstrött, men vågade inte somna. Pulsen var så hög att jag var livrädd. Jag hade till och med tänkt ringa akut efter ambulans, men just då somnade jag faktiskt. Tack och lov så hade ingen märkt på mig att jag var sjuk, när jag läste. Jag är bra på att hålla masken. Och det är ju bra vissa gånger. Vem vill stoltsera med att vara ett vrak på två ben?

Nu ska jag försöka kurera mig och komma iväg imorgon.
Finns det någon därute som har en mirakelkur till mig?


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Stackars dig som är sjuk! Försök att orka lite i taget imorrn. Sätt upp delmål. Om du försöker åtminstone vara några timmar på folkhögskolan så kanske du, när du väl är där, orkar vara hela tiden ut. Var bara tillgänglig de timmar som du verkligen måste på folkhögskolan. Vila resterande timmar under första dagen så du orkar nästa dag också. Vila dessutom mycket idag. Jag håller tummarna för att du ska orka, ambitiösa tjej.

2010-03-23 @ 09:32:11
Postat av: Lisa I

Vila, vätska och massor av c-vitamin och echinacea!Du är förresten inte ensam om att ha feber vid det som är normaltemperatur för andra. Samma här, vilket har gett upphov till en del diskussioner hos läkare som vägrar förstå de naturliga variationerna i normaltemperatur kontra feber.Krya på dig!

2010-03-23 @ 09:48:46
URL: http://lisaslivslust.blogspot.com
Postat av: Isabella

Intressant sida du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag gillar vad jag ser :D.

2011-05-07 @ 00:13:29
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0